Svenska

Glidmedel

Glidmedel är en produkt som används för att minska friktionen under sexuell aktivitet, vilket kan göra det mer bekvämt och njutbart för båda parter. Glidmedel kan också användas för att underlätta penetration av sexleksaker eller vid medicinska procedurer som involverar införande av föremål i kroppen. För vissa individer kan glidmedel hjälpa till att lösa upp känslomässig spänning och minska eventuell oro för smärta eller obehag under sexuell aktivitet. Det kan göra det lättare att slappna av och öka det övergripande välbefinnandet under intima stunder.

Glidmedel kan vara vattenbaserade, silikonbaserade eller oljebaserade. Vattenbaserade glidmedel är vanligtvis det mest populära valet eftersom de är lätta att rengöra, fungerar bra med kondomer och sexleksaker av alla material och orsakar sällan irritation. Silikonbaserade glidmedel är mer hållbara och kräver mindre upprepade appliceringar, men de kan skada latexkondomer och vara svårare att tvätta bort. Oljebaserade glidmedel är sällan rekommenderade eftersom de kan orsaka irritation och skada kondomer. Det finns också glidmedel som innehåller smaksättning, värme- eller kylningseffekter eller andra tillsatser för att öka njutningen. Det är viktigt att läsa instruktionerna och ingredienserna noga för att välja en glidmedel som passar ens behov och eventuella allergier eller intoleranser.

Du har sett 48 av 51 produkter

Glidmedel

Glidmedel kommer att göra din sköna stund ännu skönare, oavsett om du har vuxenlekar med en partner eller njuter av en egenupplevelse för dig själv. Glidmedlet kommer ta bort obehaglig friktion som annars kan uppstå, vare sig det rör sig om kroppsdelar som kommer i kontakt eller om sexleksaker är inblandade.

Det finns huvudsakligen två olika typer av glidmedel - vattenbaserat och silikonbaserat. Det är viktigt att du använder rätt typ av glidmedel vid varje tillfälle, speciellt om du använder sexleksaker eftersom de annars kan gå sönder.

Vattenbaserat glidmedel

Vattenbaserat glidmedel är den vanligaste typen av olja, och den typen kan du egentligen använda i alla situationer. Du kan använda den tillsammans med vuxenleksaker. Nackdelen med ett vattenbaserat medel är att det torkar ut relativt snabbt, och därför kan det behövas påfyllning några gånger under en akt.

Det finns dock olika typer av vattenbaserat olja. Det finns rinnigare varianter som ger mycket bra glid, men som då också torkar ut mycket snabbt och kan kännas kladdigt. Ett tjockare vattenbaserat glid kommer inte torka ut lika snabbt, kännas mindre kladdigt men inte ge riktigt lika bra glid. Vilken som är att föredra är högt personligt - och det bästa är att prova sig fram.

Silikonbaserat glidmedel

Silikonbaserat glidmedel passar utmärkt när inga vuxenleksaker är med i leken. De allra flesta leksaker har nämligen en yta av silikon, och kommer att förstöras om de kommer i kontakt med silikonbaserat glid under en längre tid. Silikonet löser ut varandra, vilket också är anledningen att leksaker i silikon inte ska förvaras så att de nuddar varandra.

Men så länge det enbart är era kroppsdelar som ska komma i kontakt med glidmedlet är silikonbaserat ett mycket bra alternativt. Det är väldigt drygt och endast en liten klick kommer att ge bra glid och räcka länge. Dessutom torkar det inte ur lika snabbt som vattenbaserad olja, vilket innebär att du eller din partner inte behöver fylla på lika ofta under sexakten.

Många gillar silikonbaserat då det inte känns lika kladdigt som det vattenbaserade alternativet. Däremot finns det en risk att det kan lämna fläcka på exempelvis sängkläder.

Vad är fördelarna med att använda vattenbaserade glidmedel?

Att använda vattenbaserade glidmedel kan erbjuda flera fördelar för sexuell njutning och komfort. Här är några av fördelarna med vattenbaserade glidmedel:

 1. Mångsidighet: Vattenbaserade glidmedel är kompatibla med olika material, inklusive latexkondomer och sexleksaker av olika slag. Detta gör dem till ett mångsidigt val för en mängd olika sexuella aktiviteter.

 2. Lätt att tvätta bort: Vattenbaserade glidmedel är enkla att tvätta bort med vatten. De lämnar vanligtvis inga kladdiga eller oljiga rester efter sig, vilket gör rengöringen enkel och bekväm.

 3. Skonsamma mot kroppen: Vattenbaserade glidmedel är generellt sett skonsamma mot kroppen och mindre benägna att orsaka irritation eller allergiska reaktioner. De är ett säkert alternativ för personer med känslig hud eller allergier.

 4. Kompatibla med leksaker: Vattenbaserade glidmedel fungerar bra med de flesta sexleksaker, inklusive rabbitvibratorer, dildos och analpluggar. De påverkar inte materialen på leksakerna och hjälper till att smidigt glida in och ut.

 5. Naturlig känsla: Vattenbaserade glidmedel efterliknar kroppens naturliga fuktighet och ger en mjuk och naturlig känsla under sexuell aktivitet. De bidrar till att minska friktionen och ökar därmed komforten och njutningen.

 6. Enkel applicering: Vattenbaserade glidmedel är oftast lätta att applicera och sprider sig jämnt över huden eller ytan som ska smörjas. De kan enkelt appliceras direkt på kroppen eller på leksaker med hjälp av en flaska, tub eller pumpflaska.

Vad bör jag tänka på när det gäller silikonbaserade glidmedel?

När det gäller silikonbaserade glidmedel finns det några saker att tänka på för att få bästa möjliga användarupplevelse. Här är några viktiga punkter att överväga:

 1. Kompatibilitet med material: Silikonbaserade glidmedel kan påverka vissa material negativt, såsom silikonbaserade sexleksaker. Det är viktigt att dubbelkolla att glidmedlet är säkert att använda med dina leksaker genom att läsa instruktionerna eller kontakta tillverkaren.

 2. Användning med kondomer: Silikonbaserade glidmedel kan vara kompatibla med latexkondomer, men det är viktigt att dubbelkolla för att undvika eventuella kompatibilitetsproblem. Se till att glidmedlet är säkert att använda med kondomer för att undvika att de bryts eller förlorar sin effektivitet.

 3. Långvarig glidförmåga: En fördel med silikonbaserade glidmedel är deras långvariga glidförmåga. De behöver inte appliceras lika ofta som vattenbaserade glidmedel och kan vara idealiska för längre sexuella sessioner eller aktiviteter där långvarigt glid är önskvärt.

 4. Svårare att tvätta bort: Silikonbaserade glidmedel kan vara mer svårare att tvätta bort än vattenbaserade alternativ. Eftersom de inte löses upp i vatten kan det vara nödvändigt att använda tvål och vatten för att få bort rester från huden eller sängkläder.

 5. Mängd som behövs: Silikonbaserade glidmedel är vanligtvis mer koncentrerade än vattenbaserade glidmedel. En liten mängd kan ge långvarigt glid, så du behöver inte använda lika mycket som du skulle med ett vattenbaserat glidmedel.

 6. Undvik användning under vattenbaserade aktiviteter: Silikonbaserade glidmedel kan bli halkiga och minska effektiviteten när de används i vattenbaserade aktiviteter, till exempel i badkar eller pooler. I sådana situationer kan vattenbaserade glidmedel vara ett bättre val.

Genom att vara medveten om dessa faktorer kan du använda silikonbaserade glidmedel på ett effektivt och säkert sätt för att förbättra glidet och njutningen under sexuell aktivitet.

Glidmedel med smak och andra egenskaper

Oavsett om du föredrar ett vattenbaserat eller silikonbaserat oljor så finns det olika spännande varianter att välja på. Många fördrar exempelvis ett glidmedel med smak och doft när det kommer till orala upplevelser. Vanliga glid är helt neutrala i smak och doft och därför kan det vara roligt att piffa till det lite.

Det finns också olja som blir varmt när friktion uppstår. Den här typen av olja kan ge en riktig sensuellt pirrande känsla i underlivet vid djupgående aktiviteter, både för mannen och kvinnan. Du kan också använda ett värmande glidmedel som massageolja, eller kanske något till förspelet?

När är glidmedel bra att använda?

Glidmedel kan egentligen alltid användas, oavsett om du har ska sex eller onanera. Kvinnor har en naturlig lubrikation när de blir våta, men den är långt ifrån alltid tillräcklig för att ta bort all friktion som kan skapas. Därför kan ett glid användas under djupgående vuxenlekar, tillsammans med en vibrator eller även under oralsex.

Det finns dock gånger då olja är nödvändigt för att det ska bli skönt, och det handlar framför allt om lekar bakifrån. Eftersom anus inte har någon naturlig lubrikation är det viktigt att tillsätta ett glid för att det kännas skönt och för att inte skador ska uppstå. Om du och din partner ska ha vuxenlekar bakifrån kan ni med fördel använda silikonbaserat medel. Men om ni utför lekar med sexleksaker bör ni använda ett vattenbaserat alternativ. Det finns även anal glidmedel som är speciellt framtagna just för lekar bakifrån. Vilket oftast är lite tjockare för att hålla längre innan det torkar ut.

Vilken typ av glidmedel är bäst att använda tillsammans med sexleksaker?

Att använda glidmedel tillsammans med sexleksaker kan göra leken ännu mer njutbar och bekväm. Men det är viktigt att använda rätt typ av glidmedel för att undvika skador på sexleksakerna eller att de förlorar sin funktion.

Vattenbaserade glidmedel är det vanligaste valet när det kommer till sexleksaker, eftersom de är skonsamma mot leksakerna och lätt att tvätta bort. Vattenbaserade glidmedel fungerar bra med leksaker av alla material, inklusive silikon. De absorberas lätt av kroppen och torkar ut relativt snabbt, vilket kan kräva påfyllning under en längre session.

Silikonbaserade glidmedel, å andra sidan, är inte lämpliga att använda tillsammans med silikonbaserade sexleksaker. Silikonet i glidmedlet kan bryta ner ytan på sexleksakerna och förstöra dem. Silikonbaserade glidmedel är dock mycket hållbara och kräver mindre upprepade appliceringar. De torkar inte ut lika snabbt som vattenbaserade glidmedel och är därför perfekta för längre lekar.

Vilka är de bästa glidmedlen för känslig hud?

När det gäller glidmedel för känslig hud är det viktigt att välja produkter som är milda och skonsamma. Här är några av de bästa glidmedlen för känslig hud:

 1. Vattenbaserade glidmedel: Vattenbaserade glidmedel är oftast det bästa valet för personer med känslig hud. De är hypoallergena, fritt från parfym och färgämnen, och tenderar att vara milda mot huden. Välj ett vattenbaserat glidmedel som är formulerat speciellt för känslig hud för att minimera risken för irritation eller allergiska reaktioner.

 2. Naturliga glidmedel: Naturliga glidmedel tillverkade av ekologiska eller naturliga ingredienser kan vara ett bra alternativ för personer med känslig hud. Dessa glidmedel är ofta fria från irriterande kemikalier och tillsatser som kan orsaka obehag.

 3. Silikonbaserade glidmedel: Vissa silikonbaserade glidmedel kan också vara lämpliga för personer med känslig hud, eftersom de inte innehåller vanliga allergener. Det är dock viktigt att testa produkten på en liten yta av huden för att kontrollera eventuella reaktioner innan den används i intimt område.

 4. Hypoallergena glidmedel: Vissa märken erbjuder specifika hypoallergena glidmedel som är formulerade för personer med känslig hud. Dessa glidmedel är utformade för att minimera risken för allergiska reaktioner och irritation.

 5. Undvik parfym och färgämnen: Vid val av glidmedel för känslig hud är det bäst att undvika produkter med tillsatta parfymer och färgämnen. Dessa ingredienser kan vara irriterande för känslig hud.

Det är alltid bäst att testa glidmedlet på en liten yta av huden innan det används i intimt område för att säkerställa att det inte orsakar några oönskade reaktioner. Lyssna på din kropps signaler och välj ett glidmedel som fungerar bäst för din specifika hudtyp och känslighet.

Hur väljer jag rätt glidmedel för anal penetration?

När det gäller att välja rätt glidmedel för anal penetration är det viktigt att välja en produkt som är speciellt utformad för detta ändamål. Här är några faktorer att tänka på när du väljer glidmedel för anal penetration:

 1. Tjockare konsistens: Glidmedel för anal penetration bör ha en något tjockare konsistens jämfört med vanliga glidmedel. Detta beror på att anus inte producerar naturligt glidmedel som slidan, så det är viktigt att använda ett glidmedel som ger tillräckligt med smörjning och minimerar risken för obehag eller skador.

 2. Långvarigt glid: Eftersom anal penetration ofta kan vara längre och mer intensiv än vaginal penetration är det fördelaktigt att välja ett glidmedel som har långvarigt glid. Det hjälper till att minska friktionen och håller saker smidiga och bekväma under hela upplevelsen.

 3. Vatten- eller silikonbaserade glidmedel: Både vattenbaserade och silikonbaserade glidmedel kan fungera bra för anal penetration. Vattenbaserade glidmedel är lättare att tvätta bort och kan vara ett bra val om du använder kondomer. Silikonbaserade glidmedel är mer långvariga och behöver inte appliceras lika ofta, vilket kan vara fördelaktigt för längre sessioner.

 4. Nedsänkbarhet: För anal penetration kan det vara fördelaktigt att välja ett glidmedel som har god nedsänkbarhet och förmåga att stanna på plats. Det hjälper till att smidigt och effektivt smörja anus och underlättar införandet av fingrar, leksaker eller penis.

 5. Smak- och doftfritt: Eftersom anal penetration ofta inte involverar oralt sex är det inte nödvändigt att välja glidmedel med smak eller doft. Det är bäst att välja ett neutralt glidmedel utan tillsatta ämnen som kan irritera anusområdet.

 6. Rätt säkerhet: Glidmedel för anal penetration bör vara kompatibla med kondomer och annan skyddsutrustning om du har sex med en partner. Se till att dubbelkolla att det glidmedel du väljer är säkert att använda tillsammans med kondomer för att undvika att de bryts eller förlorar sin effektivitet.

Genom att välja rätt glidmedel för anal penetration kan du förbättra komforten, minska risken för skador och göra upplevelsen smidigare och njutbar.

Kan glidmedel irritera huden?

Ett vattenbaserat glidmedel brukar mycket sällan vara irriterande mot huden. Om irritation uppstår är det vanligtvis när man använder ett glid med smak och doft, men även dem brukar vara mycket snälla mot huden. En del personer kan däremot reagera mot silikon, och då rekommenderar vi inte att du använder ett silikonbaserat glidmedel. Om du känner dig osäker är det bra att prova en liten mängd på ett ställe som inte är lika känsligt som underlivet först. Skulle det vissas en irritation så rekommenderar vi att sluta med det glidmedlet dirket och testa något annat. 

Hur rengör jag en sexleksak från glidmedel?

Vattenbaserat glid, som är det som bör användas tillsammans med sexleksaker, kan kännas väldigt kladdigt. Men det är mycket enkelt att få bort just eftersom det är vattenbaserat. Vanligtvis går det bort endast med varmt vatten, men det är rekommenderat att använda en mild tvål eller rengöringsprodukt anpassad för sexleksaker. På så sätt kan du även avlägsna alla rester av kroppsvätskor och annat som lätt fastnar och börjar bygga bakterier.

Går glidmedel bort från textilier?

I de allra flesta fall går glidmedel bort enkelt från textilier genom en tvätt. En del silikonbaserade kan i värsta fall lämna en fettfläck på textilierna om de inte tvättas omgående. Men vanligtvis går oljor bort när du tvättar dina textilier i tvättmaskinen. Du kan även använda ett lakan vinyllakan vilket skyddar dina sängkläder till 100% och du kan använda hur mycket glid som du vill utan att behöva vara orolig!

Hur kan man förvara glidmedel på ett säkert sätt och hur länge håller det?

Att förvara ditt glidmedel på rätt sätt kan förlänga dess hållbarhet och säkerställa att det alltid är fritt från föroreningar när du använder det. För att undvika att ditt glidmedel utsätts för luft och fukt, vilket kan minska dess kvalitet, bör du förvara det på en sval och mörk plats, som en byrålåda eller en skåp.

När det gäller hur länge glidmedel håller, varierar det beroende på vilken typ av glidmedel du använder. Vattenbaserade glidmedel har en tendens att torka ut snabbare än silikonbaserade glidmedel, vilket kan leda till att de blir mindre effektiva över tid. I allmänhet kan vattenbaserade glidmedel hålla upp till två år om de förvaras på rätt sätt och inte har utsatts för extrem värme eller kyla. Silikonbaserade glidmedel är vanligtvis mer hållbara och kan hålla upp till fem år om de förvaras på rätt sätt.

Det är dock viktigt att notera att det bästa sättet att avgöra om ditt glidmedel har gått ut eller blivit dåligt är att kontrollera dess utgångsdatum och lukta på det. Om glidmedlet luktar ruttet eller har en konstig konsistens, ska det kasseras omedelbart, oavsett hur länge du har haft det.

Hur påverkar pH-värdet i ett glidmedel kroppens naturliga balans?

pH-värdet i ett glidmedel kan påverka kroppens naturliga balans och intimhälsa. Här är några viktiga punkter att förstå:

 1. Vaginal pH-balans: Vaginan har naturligt en sur miljö med ett pH-värde på ungefär 3,5-4,5. Detta låga pH-värde hjälper till att upprätthålla en hälsosam balans av bakterier och jästinfektioner i slidan.

 2. Påverkan av glidmedel: Om glidmedlet har ett pH-värde som är för högt eller för lågt kan det störa den naturliga pH-balansen i slidan. Det kan leda till att den normala mikrobiella balansen rubbas och öka risken för infektioner, irritation eller obehag.

 3. Säkra pH-värden: Det är viktigt att välja ett glidmedel som är formulerat med ett pH-värde som är nära det naturliga pH-värdet i slidan. Glidmedel med ett pH-värde som är i närheten av 4 kan vara mer skonsamma för den vaginala hälsan och minimera risken för obalans.

 4. Undvik sura eller alkaliska glidmedel: Glidmedel som har ett pH-värde som är extremt surt eller alkaliskt kan vara irriterande och obalanserande för slidan. Det är bäst att undvika sådana glidmedel och istället välja produkter som är mer i linje med det naturliga pH-värdet.

 5. Individuell respons: Det är viktigt att notera att varje persons kropp kan reagera olika på glidmedel och deras pH-värden. Det kan vara en bra idé att prova olika produkter och se hur din kropp reagerar för att hitta ett glidmedel som fungerar bäst för dig och din känslighet.

Genom att välja ett glidmedel med rätt pH-värde kan du hjälpa till att bibehålla den naturliga balansen i din vagina och främja en sund intimhälsa.

Hur förvarar och håller jag mitt glidmedel fräscht och effektivt?

För att förvara och hålla ditt glidmedel fräscht och effektivt är det viktigt att följa rätt förvaringsmetoder. Här är några tips för att bibehålla kvaliteten på ditt glidmedel:

 1. Kyla och mörker: Förvara ditt glidmedel på en sval och mörk plats. Direkt solljus och värme kan påverka glidmedlets sammansättning och försämra dess effektivitet över tiden.

 2. Täck förpackningen: Se till att täcka förpackningen ordentligt efter varje användning för att förhindra att oönskade ämnen eller bakterier kommer i kontakt med glidmedlet. Detta hjälper till att bibehålla dess hygieniska status.

 3. Hållbarhetsdatum: Kontrollera utgångsdatumet på glidmedlets förpackning. Använd inte glidmedel efter utgångsdatumet, eftersom dess kvalitet och effektivitet kan vara nedsatt.

 4. Separering: Vissa glidmedel kan separera sig över tiden, med en tunnare vätska som bildas på toppen och en tjockare substans som samlas vid botten. Skaka förpackningen ordentligt innan användning för att blanda de två komponenterna igen.

 5. Dela inte: Undvik att dela ditt glidmedel med andra för att minimera risken för kontaminering och spridning av bakterier eller sjukdomar.

 6. Överdriven värme: Undvik att utsätta glidmedlet för hög värme, såsom att förvara det i bilen under sommaren. Extrem värme kan påverka glidmedlets konsistens och kvalitet negativt.

 7. Hygien: Se till att tvätta händerna noggrant innan du använder glidmedlet för att undvika att föra in oönskade bakterier i produkten.

Genom att följa dessa förvaringstips kan du förlänga livslängden på ditt glidmedel och behålla dess effektivitet och kvalitet över tid.

 

Copyright © 2024: Taboo.se

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
SvenskaDeutschSuomiDansk

Produkter
Handla
Information