Svenska

Analglidmedel

Analglidmedel är en typ av glidmedel som är speciellt utformad för att användas under anal lekar. Detta beror på att anus inte naturligt producerar fuktighet på samma sätt som vagina gör, vilket kan göra analsex obehagligt eller smärtsamt utan tillräckligt med glidmedel. Anal glidmedel är vanligtvis tjockare och mer långvariga än vanliga glidmedel för att ge extra skydd och smörjning under analsex. De innehåller också ofta en högre koncentration av silikon eller vattenbaserade ingredienser för att ge en bättre glidförmåga. Det är också viktigt att välja en typ av glidmedel som passar dina preferenser och erfarenhetsnivåer. Om du är nybörjare på analsex kan du överväga att välja ett vattenbaserat glidmedel, som är lätt att tvätta av och inte orsakar skador på sexleksaker eller kondomer.

Du har sett 12 av 12 produkter

Bästa glidmedel för analsex

Vid analsex är glidmedel ett krav för att det ska vara både skönt och säkert att utföra. I analöppningen finns ingen naturlig lubrikation som det gör i vaginan och därför krävs det att du tillsätter externt glidmedel vid anala lekar. Hos oss på Taboo hittar du bra glidmedel som lämpar sig utmärkt för just analsex. Vi har både vattenbaserat och silikonbaserat anal glidmedel, samt även glidmedel som är bedövande eller avslappnande och är särskilt utformade för just analsex. Du tuber av glidmedel i flera olika storlekar, och ta gärna en större för att kunna använda rikligt med glidmedel under era anala lekar.

Välj ett tjockare glidmedel

Silikonbaserade anal glidmedel är oftast bättre under analsex då det läggs som en yta på din hud och torkar inte in lika snabbt som ett vattenbaserat glidmedel gör dock rekommenderar vi att använda ett vattenbaserat glidmedel till anal sexleksaker. Skillnaden är att ett vattenbaserat glidmedel torkar ut snabbare, och därför kan du behöva tillsätta mer oftare under analsexet. Men detta kan även lösas genom att använda ett tjockare vattenbaserat glidmedel. Lite tjockare glid för att hålla längre kan ge en bättre upplevelse av anala lekar.

Det fungerar såklart utmärkt att använda ett silikonbaserat glidmedel vid analsex. Men ska du utföra anala lekar med sexleksaker är det ett vattenbaserat glidmedel som gäller, eftersom leksakerna kan förstöras om de används tillsammans med ett gildmedel i silikon.

Avslappnande och bedövande anal glidmedel

I vårt sortiment av anal glidmedel hittar du varianter som är milt bedövande eller avslappnande. Genom att använda någon av dessa kan analsexet gå lite enklare och ni kan njuta av det ännu lite mer. Ett bedövande glidmedel för analsex är endast milt bedövande och du kommer fortfarande att kunna njuta och känna sensationen av analsex.

Ett avslappnande anal glidmedel ger ingen bedövande känsla men hjälper dig att slappna av runt analöppningen. För att utföra analsex på ett säkert sätt är det viktigt att du kan slappna av i ringmuskulaturen runt analöppningen, och det kan den här typen av anal glidmedel hjälpa dig med. Det ger ingen ihållande effekt och du behöver inte oroa dig över att din analöppning kommer att vara avslappnad även efter ert analsex. Effekten är endast tillfällig och kortvarig, och hjälper er att komma igång med ert analsex.

Det finns även krämer och spray som har bedövande eller avslappnande effekt som kan användas i kombination tillsammans med glidmedel vid anala lekar. På så sätt kan du använda rikligt med glidmedel utan att känna någon oro över att bli för bedövad eller avslappnad.

Måste man använda ett särskilt glidmedel vid analsex?

Nej du behöver inte använda ett glidmedel som är särskilt anpassat för analsex. Det går utmärkt att använda vilket silikonbaserat eller vattenbaserat glidmedel som helst, välj det du tycker bäst om. Men många föredrar att använda ett glidmedel som är anpassat för just analsex eftersom det är tillverkat så att det inte ska torka ut så fort. Många gillar också att använda glid med en bedövande eller avslappnande effekt för att kunna njuta ännu mer av analsexet.

Finns det risker med att använda ett bedövande eller avslappnande glidmedel?

Nej, dessa glidmedel i sig är helt riskfria att använda. Effekten är mycket mild och är endast tillfällig. Men även om ni använder ett bedövande och avslappnande glidmedel är det viktigt att ni värmer upp och tar det försiktigt vid analsex för att inte riskera skador. Ett anal glidmedel ska inte vara ett substitut för att mjuka upp och förbereda ringmusklerna i analöppningen, utan är endast ett hjälpmedel.

Varför är det viktigt med glidmedel vid analsex?

Varken män eller kvinnor har något naturligt glidmedel runt analöppningen och därför måste man använda glidmedel. Analsex eller anala lekar utan glidmedel kommer inte att vara njutningsbar eftersom det uppstår mycket friktion, men det finns också risk för att skador ska uppstå. Använd därför alltid rikligt med glidmedel, gärna mer än vad du tänker är rimligt och tillsätt mer glidmedel kontinuerligt om du känner att det behövs.

Ett vattenbaserat analt glid är mycket enkelt att tvätta bort och därför finns det inga nackdelar med att använda en riklig mängd glidmedel. Även om ni använder kondom vid analsex är det bra att tillsätta extra glidmedel, även om kondomerna är förprepparerade med viss mängd glidmedel. Du behöver inte vara orolig, alla kondomer fungerar med anal glidmedel!

 

Copyright © 2024: Taboo.se Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
SvenskaDeutschSuomiDansk

Produkter
Handla
Information