Svenska

Vattenbaserat Glidmedel

Vattenbaserat glidmedel är en typ av glidmedel som framställs med huvudsaklig bas av vatten. Det är en populär produkt för att underlätta smidighet och minska friktion under sexuell aktivitet. Vattenbaserade glidmedel är oftast genomskinliga och har en tunn konsistens som liknar vatten. De är vanligtvis lättflytande och lätta att applicera på kroppen eller på leksaker.  Det som skiljer vattenbaserat glidmedel från andra typer av glidmedel är dess vattenlösliga natur. Det innebär att glidmedlet lätt kan blandas med vatten och tvättas bort utan att lämna kvar kladdiga eller oljiga rester. Det är också kompatibelt med olika material, inklusive latexkondomer och sexleksaker i olika material som silikon, gummi och plast.

Vattenbaserade glidmedel är vanligtvis hypoallergena och har en mild formulering som är skonsam mot känslig hud. De ger oftast en naturlig känsla och hjälper till att minska obehag eller irritation under sexuell aktivitet. Vissa vattenbaserade glidmedel kan även vara smaksatta eller doftsatta för att lägga till extra njutning och variation. Det är viktigt att notera att vattenbaserat glidmedel kan torka ut snabbare än andra typer av glidmedel, så du kanske behöver lägga till mer för att hålla det fuktigt.

Du har sett 39 av 39 produkter

Vattenbaserat glidmedel

Glidmedel kan vara den produkten som är allra viktigast för ett sexliv, eftersom det kan användas på egen hand, tillsammans med partner och tillsammans med sexleksaker. Oavsett om det handlar om penetrering, analsex eller onani kan ett glidmedel göra den sköna stunden ännu skönare. Det mest användbara glidmedlet är ett vattenbaserat.

Vattenbaserat glidmedel kan du använda till alla tillfällen när du behöver eller vill ha ett glidmedel. Det funkar till sexleksaker, till samlag, onani, oralsex, analsex och så vidare. Ett silikonbaserat glidmedel bör inte användas till sexleksaker, eftersom leksakerna vanligtvis också ha en yta av silikon och då kommer att förstöras. Ett vattenbaserat glidmedel kan du också använda till alla typer av kondomer utan att oroa dig för att det skadar kondomen.

Ett vattenbaserat glidmedel smörjer precis lika bra som ett silikonbaserat glidmedel. Den enda skillnaden i funktionen är att det vattenbaserade glidmedel kan torka ut snabbare och därmed behöva appliceras oftast under sexet. Väljer du ett vattenbaserat tjockare glidmedel håller det längre än om det är tunnare och rinnigare. Men alla typer av glidmedel ger bra glid och hur tjockt eller rinning du bör använda är egentligen helt och hållet en smaksak.

Hos oss på Taboo hittar du endast vattenbaserade glidmedel av hög kvalitet. Glidmedlet finns till för att öka njutningen och då är det viktigt att den gör sitt jobb, oavsett vilket märke du väljer att använda dig av.

Värmande glidmedel

Det är inte enbart vattenbaserade glidmedel med doft och smak som kan ge en sensationell upplevelse utan även värmande glidmedel kan ge en riktigt speciell upplevelse. Dels kan det vara upphetsande att använda under förspelet och exempelvis ge varandra lite massage. Men att smörja in era könsdelar med värmande glidmedel och känna den upphettande känslan som uppstår vid friktionen kommer att vara något alldeles speciellt och ge en extra touch på ert sex. Testa att applicera det värmande glidmedlet och blås lite runt området för att få en ännu mer värmande känsla.

Hur fungerar vattenbaserat glidmedel?

Vattenbaserat glidmedel fungerar genom att använda vatten som huvudingrediens för att skapa smidighet och minska friktion under sexuell aktivitet. Dess vattenlösliga sammansättning gör det enkelt att applicera och rengöra. Det blandar sig lätt med kroppens naturliga fuktighet och ger en naturlig känsla under intimt umgänge.

En av anledningarna till att vattenbaserat glidmedel är så populärt är dess mångsidighet. Det är kompatibelt med olika material, inklusive latexkondomer och sexleksaker, vilket gör det till ett allsidigt val för olika sexuella aktiviteter. Det kan användas både för vaginal och anal penetration samt vid användning av olika typer av sexleksaker.

Fördelarna med vattenbaserat glidmedel inkluderar dess naturliga känsla och smidighet, vilket kan öka komforten och njutningen under sexuell aktivitet. Dess vattenlösliga egenskaper gör att det är lätt att tvätta bort och lämnar ingen kladdig eller oljig känsla efter sig. Dess milda formulering gör det ofta lämpligt för personer med känslig hud.

Kan vattenbaserat glidmedel användas till allt?

Vattenbaserat glidmedel är perfekt för både vaginal och anal penetration. Dess vattenlösliga sammansättning gör att det smidigt kan appliceras på både vaginan och anusområdet. Glidmedlet hjälper till att minska friktionen och underlättar en bekväm och njutbar upplevelse.

När det gäller vaginal penetration, hjälper vattenbaserat glidmedel till att smidigt glida in och minska eventuell obehag eller torrhet som kan uppstå under sexuell aktivitet. Det är kompatibelt med latexkondomer och olika typer av sexleksaker, vilket gör det till ett säkert och mångsidigt val för att förbättra glidet och komforten vid vaginal penetration.

För anal penetration är vattenbaserat glidmedel också ett utmärkt val. Anus saknar naturligt smörjning, och vattenbaserat glidmedel kan bidra till att minska friktionen och underlätta penetrationen. Glidmedlet hjälper till att göra upplevelsen mer bekväm och njutbar samtidigt som det skyddar den känsliga huden runt anus.

Det är viktigt att notera att vissa personer föredrar ett tjockare glidmedel speciellt utformat för anal penetration. Men många vattenbaserade glidmedel är fortfarande effektiva och kan användas för anal penetration med gott resultat.

Vattenbaserat glidmedel med doft och smak

Dessa glidmedel finns i flera olika varianter och dem med doft och smak brukar många gånger bli mycket omtyckta. Många uppskattar exempelvis att använda ett glidmedel med smak vid oralsex. Vanligtvis har ett glidmedel både doft och smak kombinerat, vilket gör att hela rummet får en behaglig och fräsch doft.

Har du mycket känslig hud eller har tidigare erfarenheter av att reagerar på parfymerade produkter bör du vara försiktig med vattenbaserat glidmedel med doft och smak. Även om de allra flesta produkter är mycket milda och hudvänliga rekommenderar vi att du först provar en liten mängd på en kroppsdel som inte är lika känslig som könsorganet. I vårt utbud av vattenbaserat olja hittar du bland annat produkter med vanilj, jordgubb, karamell och choklad.

Vattenbaserat glidmedel till bakre

Även om det finns särskilda glidmedel anpassade för analsex fungerar de allra flesta vattenbaserade produkterna riktigt bra till analsex. Faktum är att många av de glidmedel som är anpassade för analsex är faktiskt vattenbaserade. Vid analsex kan det vara bra att använda ett lite tjockare vattenbaserat glidmedel för att det inte ska torka ut lika snabbt.

Det är viktigt att använda rikligt med anal glidmedel vid anal penetrering, både för att det faktiskt ska vara skönt men också för att undvika skador. Fördelen med glidmedel är att det finns inget som heter för mycket glidmedel. Ös på rejält med glidmedel så kommer ni upptäcka att det bara blir ännu skönare. Vattenbaserat glidmedel är enkelt att tvätta bort och bör inte lämna fläckar efter sig på exempelvis sängkläderna.

Finns det några nackdelar med vattenbaserat glidmedel?

Även om vattenbaserat glidmedel har många fördelar, finns det några potentiella nackdelar att överväga. En av dessa är att vattenbaserat glidmedel tenderar att torka ut snabbare än andra typer av glidmedel. Under längre sexuella sessioner kan det vara nödvändigt att återapplicera glidmedlet för att behålla smidigheten och minska friktionen.

En annan nackdel är att vattenbaserat glidmedel inte är lika hållbart i vatten som till exempel silikonbaserade glidmedel. Om du planerar att ha samlag i vatten, som i en pool eller badkar, kan det vara bättre att använda ett glidmedel som är speciellt formulerat för vattenaktiviteter.

Vattenbaserade glidmedel kan också vara mer benägna att torka ut vid användning utomhus i torrare miljöer eller i kallt väder. Detta kan påverka den långvariga smidigheten och kräva mer frekvent återapplicering.

Ytterligare en nackdel med vattenbaserat glidmedel är dess ibland tunna konsistens, vilket kan göra att det snabbt rinner av eller absorberas av huden under längre sessioner. Om du föredrar ett tjockare glidmedel kan du överväga att använda ett specifikt glidmedel för anal penetration eller ett som är märkt som "extra tjockt".

Det är viktigt att notera att dessa nackdelar inte är universella och att vissa personer kan uppleva dem mer än andra. Det är en personlig preferens och kan variera beroende på individens kropp och behov.

Hur påverkar vattenbaserat glidmedel pH-värdet?

Vattenbaserat glidmedel påverkar vanligtvis inte pH-värdet i vaginan i någon signifikant omfattning. Vaginan har naturligt en sur miljö med ett pH-värde på ungefär 3,5-4,5 för att upprätthålla en hälsosam balans av bakterier och jästinfektioner.

Eftersom vattenbaserat glidmedel är, som namnet antyder, huvudsakligen baserat på vatten, innehåller de vanligtvis inga ingredienser som skulle kunna förändra vaginans naturliga pH-värde. Detta gör att användningen av vattenbaserat glidmedel sällan påverkar den naturliga balansen i vaginan.

Det är dock viktigt att notera att vissa personer kan vara mer känsliga än andra, och även små förändringar i pH-värdet kan orsaka obehag eller irritation. Om du har känslig hud eller har upplevt några problem efter användning av vattenbaserat glidmedel, kan det vara klokt att prova olika produkter eller konsultera en hälso- eller gynekologisk expert för råd och rekommendationer.

Vilket vattenbaserat glidmedel bör jag välja?

Det kan förstås vara svårt att veta vilket glidmedel du bör välja i vårt stora sortiment. Men du kan lugna dig med att alla är av hög kvalitet, tillverkade av skonsamma produkter och ger ett bra glid. Så det mesta handlar faktiskt om smaksak, och då pratar vi inte enbart om just smak eller neutral. Utan även hur tjockt glidmedel du vill ha, vilket slags tub du vill använda dig av och vilket storlek på flaskan du villl ha. Glidmedel är väldigt personligt så testa dig fram tills du hittar det du älskar! Våra vattenbaserade glidmedel är testade och är ett vattenbaserat glid inte bra så tar vi bort det från vårt sortiment!

Ett dyrare glidmedel behöver inte alls vara bättre, men en del varumärken har satsat på att använda mer ekologiska och naturliga ingredienser och kan därför bli lite dyrare. Vi rekommenderar att du testar dig fram för att hitta din favorit när det kommer till glidmedel.

När passar ett vattenbaserat glidmedel?

Ett vattenbaserat glidmedel passar egentligen till alla erotiska stunder när du eller ni vill ha extra glid för att göra det extra skönt. Många tror att ett glidmedel endast behövs till analsex eller vid annan penetrering där det inte finns tillräckligt med naturligt glid. Men ett glidmedel kan göra många stunder mycket skönare och passar bra även vid exempelvis onani och oralsex.

Om du inte har provat att använda en vibrator med glidmedel ännu är det dags att göra det. Prova att smörja in din vibrator och ditt underliv med ett härligt vattenbaserat olja och upptäck att du kommer att njuta ännu mer.

Är vattenbaserat glidmedel lämpligt för personer med känslig hud?

Ja, vattenbaserat glidmedel är oftast lämpligt för personer med känslig hud. Vattenbaserade glidmedel är kända för sin milda formulering och skonsamma egenskaper, vilket gör dem till ett bra val för personer med känslig hud eller benägenhet för allergiska reaktioner.

Dessa glidmedel är vanligtvis fria från irriterande ämnen som parfym, färgämnen och potentiella allergener. De tenderar att vara hypoallergena och har en mild sammansättning som är skonsam mot huden. De är utformade för att minimera risken för obehag, irritation eller allergiska reaktioner.

Det är dock viktigt att komma ihåg att känslighet och reaktioner kan variera från person till person. Vad som fungerar bra för en person med känslig hud kanske inte fungerar lika bra för en annan. Om du har känslig hud rekommenderas det att göra en patchtest, där du applicerar en liten mängd glidmedel på en liten yta av huden och observerar eventuella reaktioner innan du använder den på mer känsliga områden.

Om du har känslig hud och tidigare har haft reaktioner på glidmedel, kan du också överväga att välja ett speciellt märke eller produkt som är utformad för personer med känslig hud. Dessa produkter tenderar att ha en ännu mildare formulering och är speciellt framtagna för att minimera risken för irritation.

Kan vattenbaserat glidmedel användas under graviditet?

Ja, vattenbaserat glidmedel kan säkert användas under graviditet för att öka bekvämligheten och minska obehaget vid torrhet i vaginan. Det är viktigt att välja en högkvalitativ och säker produkt som är speciellt formulerad för användning under graviditet.

Under graviditeten kan hormonella förändringar påverka kroppen och orsaka torrhet i vaginan. Användning av vattenbaserat glidmedel kan hjälpa till att smidigt glida in och minska friktionen under sexuell aktivitet, vilket kan vara särskilt viktigt vid torrhet eller obehag.

Vattenbaserade glidmedel är vanligtvis hypoallergena och innehåller inte skadliga ämnen som kan påverka fostret. De är vattenlösliga och lätta att rengöra. Det är dock viktigt att välja en produkt utan parabener, glycerin eller andra ingredienser som du kanske vill undvika under graviditeten.

Om du är osäker på vilket vattenbaserat glidmedel som är lämpligt att använda under graviditeten är det alltid bäst att rådfråga din läkare eller barnmorska. De kan ge råd som är specifika för din graviditet och hjälpa dig att välja en produkt som passar dina behov och preferenser.

 

Copyright © 2024: Taboo.se

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
SvenskaDeutschSuomiDansk

Produkter
Handla
Information