Svenska

Sexställningar - Vilka Är Dom Bästa?

sexstallning-guide-bild-1

Varför ska man byta sexställning?

  1. Öka njutningen: Genom att byta ställning kan du stimulera olika områden av kroppen och på så sätt öka din och din partners njutning.

  2. Undvika trötthet och muskelvärk: Om du stannar i samma ställning för länge kan det leda till trötthet och muskelvärk. Genom att byta ställning kan du undvika detta och fortsätta ha sex längre.

  3. Utforska nya saker: Att byta ställning kan hjälpa dig och din partner att utforska nya sätt att ha sex på och därigenom öka variationen i ert sexliv.

  4. Undvika tristess: Att alltid ha sex i samma ställning kan leda till tristess och minska intresset för sex. Genom att byta ställning kan du hålla saker spännande och roligt.

  5. Anpassa till fysiska begränsningar: Om du eller din partner har fysiska begränsningar, som till exempel ryggproblem eller knäproblem, kan det vara nödvändigt att byta ställning för att undvika smärta eller skada.

Sex är en intim och lustfylld aktivitet som kan vara en viktig del av relationen mellan två människor. För att få ut det mesta av sexupplevelsen är det viktigt att vara öppen för att experimentera och utforska olika sexuella ställningar. En av de främsta anledningarna till att man bör byta sexställning är för att öka njutningen. Genom att variera positionen kan man stimulera olika delar av kroppen och därmed öka den sexuella upplevelsen för både dig och din partner.

En annan viktig anledning till att byta sexställning är för att undvika trötthet och muskelvärk. Om man stannar i samma ställning under en längre tid kan det leda till trötthet och smärta i musklerna. Genom att byta ställning kan man undvika detta och fortsätta njuta av sex längre. Att byta sexställning kan också hjälpa dig och din partner att utforska nya sätt att ha sex på. Genom att experimentera med olika positioner kan ni upptäcka nya sätt att njuta av varandra och därmed öka variationen i ert sexliv.

En annan fördel med att byta sexställning är att det kan hjälpa till att undvika tristess i sexlivet. Att alltid ha sex i samma ställning kan leda till tristess och minska intresset för sex. Genom att byta ställning kan man hålla saker spännande och roligt. Slutligen kan det också vara nödvändigt att byta sexställning för att anpassa sig till eventuella fysiska begränsningar som man eller ens partner kan ha. Till exempel kan ryggproblem eller knäproblem göra vissa ställningar svåra eller smärtsamma att genomföra. Att byta ställning kan då vara nödvändigt för att undvika smärta eller skada.

Sammanfattningsvis finns det många fördelar med att byta sexställning, inklusive ökad njutning, undvikande av trötthet och smärta, utforskande av nya sätt att ha sex på, undvikande av tristess i sexlivet och anpassning till eventuella fysiska begränsningar. Genom att vara öppen för att experimentera och utforska nya positioner kan man uppleva en mer tillfredsställande och lustfylld sexuell upplevelse.

 

Vilka sexställningar är bäst att börja med?

Det finns många olika sexställningar att välja mellan och vilken som är bäst att börja med beror på individuella preferenser och erfarenheter. Här är dock några förslag på sexställningar som kan vara bra att börja med:

  1. Missionären: Detta är en av de vanligaste sexställningarna och är ofta en bra ställning att börja med. Partner A ligger på rygg medan partner B ligger ovanpå och penetrerar. Denna ställning tillåter intim ögonkontakt och gör det enkelt att justera för att hitta rätt vinkel och djup.
  2. Doggy style: I denna ställning står partner A på alla fyra medan partner B står bakom och penetrerar. Denna ställning kan vara bra för att uppleva djup penetration och ger möjlighet att utforska G-punkten och prostatastimulering.
  3. Cowgirl: Partner A ligger på rygg medan partner B sitter ovanpå och kontrollerar takten och djupet på penetrationen. Denna ställning kan vara bra för att ge kvinnan mer kontroll över stimuleringen och är lämplig för att utforska klitorisstimulering.
  4. Sked: I denna ställning ligger båda partner på sidan, med Partner B liggande bakom och penetrerar. Denna ställning tillåter mer intim kontakt och gör det enklare att stimulera klitoris eller pung.

Det är också viktigt att komma ihåg att alla sexställningar kan anpassas och justeras för att passa individuella preferenser och fysiska begränsningar. Kommunikation mellan partner är också viktig för att hitta de sexställningar som fungerar bäst för båda parter.

sexstallning-guide-bild-2

Missionären:

sexstallning-1

Missionären är en av de vanligaste sexställningarna och är uppkallad efter den kristna missionspositionen där missionärer ansågs ligga på sidan och göra sexuell aktivitet ansikte mot ansikte. Ställningen innebär att en person ligger på rygg medan den andra personen ligger ovanpå och penetrerar. Den person som ligger ner har oftast benen lätt böjda och fötterna på madrassen medan den andra personen ligger ovanpå och stöder sig på sina armar eller händer. Denna ställning möjliggör intim ögonkontakt och tillåter båda parter att känna sig nära och förbundna.

Denna sexställning är också lätt att justera för att hitta rätt vinkel och djup. Till exempel kan personen som ligger ovanpå placera kudden under höfterna för att ändra vinkeln på penetrationen och nå en mer djupgående stimulering. Missionären är en bekväm och lättillgänglig sexställning som är lämplig för personer med olika fysiska förmågor. Ställningen är också lämplig för vaginal och anal penetration och kan ge möjlighet att utforska olika typer av stimulering, inklusive klitorisstimulering.

 

Upp med benen:

sexstallning-2

"Upp med benen" är en sexställning som också kallas för "bent över skrivbordet" eller "hängande trädgårdsstol". Ställningen involverar att den ena parten ligger på rygg medan den andra parten står framför och penetrerar. För att utföra ställningen ligger den ena parten på rygg med höfterna nära kanten av en säng eller en annan höjd yta.

Benen lyfts sedan upp och placeras över den andra partens axlar, vilket gör att höfterna höjs upp från ytan och möjliggör för penetration. Den andra parten står framför och penetrerar. Denna ställning ger möjlighet till djup penetration, och benens position kan ge extra stimulering för den person som ligger ner. Ställningen kan också ge mer kontroll åt den som står upp och utför penetrationen.

 

Doggystyle:

sexstallning-3

Doggystyle är en populär sexställning som innebär att en person står på alla fyra medan den andra personen står bakom och penetrerar. Ställningen kan också utföras med partner A knästående eller liggande på mage medan partner B står bakom.

Doggystyle tillåter djup penetration och ger möjlighet att utforska G-punkten hos kvinnor och prostatastimulering hos män. Detta gör ställningen till en favorit för många par som vill ha en mer intensiv sexuell upplevelse. Ställningen kan också vara en bra position för par som gillar att ha sex medan de tittar på sig själva i spegeln, eftersom positionen gör det lätt att se varandra bakifrån. Doggystyle kan också vara en bekväm ställning för personer med rygg- eller höftproblem, eftersom det inte kräver att personen ligger på ryggen eller sitter upp.

 

Cowgirl:

sexstallning-4

Cowgirl är en populär sexställning som innebär att den ena partnern sitter ovanpå den andra och kontrollerar takten och djupet av penetrationen. Den som sitter ovanpå kan vara antingen mannen eller kvinnan, men oftast är det kvinnan som sitter på toppen. För att utföra ställningen sitter den ena parten ner med benen böjda och fötterna på sängen eller golvet.

Den andra parten ligger på rygg med penis riktad uppåt. Den personen som sitter ovanpå sätter sig sedan på den andras höfter och rör sig upp och ner för att kontrollera takten och djupet av penetrationen. Cowgirl-ställningen ger kvinnan mer kontroll över stimuleringen, vilket gör att hon kan styra takten och vinkeln på penetrationen för att hitta den mest bekväma och njutbara positionen för sig själv.

Ställningen kan också vara bra för att utforska klitorisstimulering eftersom kvinnan kan röra sig mot mannens kropp för att uppnå extra friktion. Cowgirl-ställningen kan också vara en bekväm ställning för personer med ryggproblem eftersom den inte kräver att personen ligger på rygg eller sitter upp. 

 

Skeden:

sexstallning-5

Skedställningen är en intim sexställning där båda partner ligger på sidan och nära varandra. Ställningen kan ge en mer intim upplevelse och möjlighet till ögonkontakt. För att utföra ställningen ligger båda partner på sidan, med Partner B liggande bakom och penetrerar. Partner A kan böja knäna och dra dem mot bröstet för att öka penetrationen och njutningen.

Detta gör det också möjligt för Partner B att stimulera Partner A's bröstvårtor eller klitoris. Skedställningen är en bra ställning för par som vill ha en intim och romantisk upplevelse. Ställningen är också lämplig för personer med rygg- eller höftproblem, eftersom det inte kräver att personen ligger på ryggen eller sitter upp.

 

Flatiron-ställningen:

sexstallning-6

The Flatiron-sexpositionen kallas även "strykjärnsställningen" på svenska. Det är en sexuell ställning som liknar doggy style, men med vissa skillnader. I Flatiron-ställningen står personen som penetrerar upp medan den andra personen ligger på magen med höfterna lätt uppåt. Den nedre personen kan stödja sig på underarmarna eller händerna för att hålla balansen.

Genom att höja höfterna lite kan den nedre personen ge en djupare penetration, vilket kan göra ställningen mer intensiv. Ställningen kan också vara bra för att stimulera klitoris eller prostata. Flatiron-ställningen kan också vara ett bra alternativ för par som vill ha en lite mer äventyrlig sexuell upplevelse utan att behöva använda för mycket fysisk styrka eller flexibilitet. 

Tips - När ni utför denna ställning så kan det vara till stor hjälp med en kudde eller sexkudde utformad för att hålla höften på rätt plats.

 

Köksbänken:

sexstallning-8

Köksbänken är en sexuell ställning som utförs på en köksbänk eller annan höjd yta. Ställningen kan ge en annorlunda och spännande sexuell upplevelse och kan vara en bra ställning för par som vill experimentera och ha kul tillsammans.

För att utföra ställningen står personen som penetrerar framför köksbänken medan den andra personen står på bänken med benen runt den andra personens midja. Den penetrerande personen kan stödja sig mot bänken med händerna för att hålla balansen medan den andra personen håller sig fast i penetrerande personens nacke eller axlar. Köksbänksställningen ger möjlighet till djup penetration och kan vara en bra ställning för att stimulera G-punkten hos kvinnor och prostatastimulering hos män. Dessutom kan ställningen vara bekväm för personer med ryggproblem eftersom den inte kräver att personen ligger på rygg eller sitter upp.

 

69:an

sexstallning-9

69 är en populär sexuell ställning som innebär att båda personerna ger och tar emot oralsex samtidigt. Ställningen kan vara en intim och njutbar upplevelse för båda parterna. För att utföra ställningen ligger båda personerna på sidan med huvudena mot varandra, och den ena personens könsorgan ligger ovanpå den andra personens ansikte medan den andra personens könsorgan ligger inom räckhåll av den första personens mun. Ställningen kan också utföras i en liggande position, där båda personerna ligger på rygg och ansiktena ligger mellan varandras ben.

69-ställningen ger möjlighet till ömsesidig stimulans och ger båda personerna möjlighet att uppleva en mängd olika typer av oralsex, inklusive munsex och cunnilingus. Ställningen kan också vara en bekväm position för personer med rygg- eller höftproblem, eftersom den inte kräver att personen ligger på rygg eller sitter upp. Här kan det även vara bra med ett glidmedel med smak för att göra positonen lite godare.

 

Nu har vi gått egenom lite enklare positioner, är du redo för nästa nivå kan nästa sexpositioner vara något för dig!

 

Varför prova mer avancerade sexställningar?

Att prova mer avancerade sexställningar kan ha flera fördelar för dig och din partner. Här är några av anledningarna till varför det kan vara värt att prova:

1. Ökad variation: Genom att experimentera med olika sexställningar kan du och din partner upptäcka nya sätt att njuta av sex tillsammans. Att ha variation i sexlivet kan bidra till att hålla det spännande och intressant över tid.

2. Ökad intimitet: Vissa sexställningar kan ge en djupare nivå av intimitet mellan dig och din partner. Till exempel kan ställningar där ni är nära varandra eller tittar in i varandras ögon under sex öka känslan av närhet och intimitet.

3. Nya utmaningar: Att prova mer avancerade sexställningar kan också vara en kul utmaning för dig och din partner. Att arbeta tillsammans för att utföra en komplicerad sexuell ställning kan stärka er relation och bygga upp ömsesidig tillit och samarbete.

4. Ökad njutning: Vissa mer avancerade sexställningar kan också ge större njutning för både dig och din partner genom att tillåta djupare penetration, bättre stimulering av G-punkten eller klitoris, eller genom att ge en annorlunda eller intensivare sexuell upplevelse.

Det är viktigt att komma ihåg att alla sexuella ställningar bör praktiseras med samtycke och respekt för varandras gränser och preferenser. Kommunikation och öppenhet är avgörande för att ha en positiv och tillfredsställande sexuell upplevelse.

 

Vattenfall

sexstallning-10

Vattenfall-ställningen är en sexuell ställning där en person står på knä framför den andra personen som ligger på rygg med benen upp. Ställningen kan ge en djup penetration och ökad stimulans av G-punkten hos kvinnor.

För att utföra ställningen ligger den ena personen på rygg med benen upp och den andra personen står på knä framför dem. Den nedre personen kan stödja sina höfter mot en kudde eller annat stöd för att underlätta penetrationen. Ställningen ger också möjlighet för den stående personen att använda sina händer för att stimulera klitoris eller bröstvårtor på den nedre personen.

Vattenfall-ställningen kan kräva en viss nivå av styrka och flexibilitet från den stående personen, men kan vara en spännande och intensiv sexuell upplevelse för båda parterna. Ställningen kan också vara lämplig för personer med rygg- eller höftproblem, eftersom den inte kräver att personen ligger på rygg eller sitter upp.

 

Tvillingen

sexstallning-11

Sittande Tvillingarna är en sexuell ställning som liknar den traditionella Tvillingen, men istället för att stå upp, utförs ställningen sittande. Ställningen kräver en viss nivå av styrka och flexibilitet från båda parterna. För att utföra ställningen sitter båda personerna ner med böjda knän och fötterna på golvet. Båda sitter mot varandra och skapar då en romnatisk ögonkontakt.

Den andra personen sitter framför och penetrerar den första personen genom att föra in penis eller vuxenleksaker. Sittande Tvillingarna ger möjlighet till djup penetration och ökad intimitet mellan parterna genom att de är nära varandra och kan känna varandras andetag. Ställningen kan också vara lämplig för personer med rygg- eller höftproblem, eftersom den inte kräver att personen ligger på rygg eller står upp.

 

The Deep:

sexstallning-12

Deep throat, eller djup hals sexuell ställning, innebär att en person för in sin penis djupt in i den andra personen, vilket ger ökad stimulans och njutning för den som penetrerar. Det är viktigt att komma ihåg att deep throat-ställningen kräver viss nivå av erfarenhet och kan vara obehaglig eller smärtsam för den som tar emot, så det är viktigt att använda kommunikation och samtycke mellan båda parter. Ett tips för att göra denna ställning enklare för dig eller din partner kan vara ett deep throat spray.

För att utföra ställningen ligger den ena personen på rygg med huvudet hängande bakåt över kanten på en säng eller soffa medan den andra personen står framför och penetrerar den första personens mun och hals med sin penis. Den som tar emot kan använda sina händer för att stimulera resten av penisen eller testiklarna.

Det är viktigt att komma ihåg att deep throat-ställningen kan vara farlig och orsaka skador, särskilt om den inte utförs på rätt sätt. Det är viktigt att vara försiktig och använda lämplig teknik, till exempel att slappna av halsmusklerna, andas genom näsan och ta pauser när det behövs. Som ni även ser så är denna ställning en samlagställning som ej borde utföras av nybörjare.

 

Bondage ställning:

sexstallning-13

Handbojor som kan fästas till undersidan av sängen är en vanlig sexleksak som kan användas för att utforska BDSM (bondage och disciplin, dominans och underkastelse, sadism och masochism) och andra sexuella fantasier som involverar fängslande och kontroll. De kan vara användbara för att begränsa rörelsefriheten hos den som blir bunden och öka känslan av underkastelse eller dominans för den andra personen.

Handbojorna som fästs under sängen är vanligtvis justerbara för att passa olika storlekar på sängar och handbojor. De kan fästas på sängens ben eller ram med krokar eller spännen. När handbojorna är fastsatta på sängen kan man lätt fästa handbojorna runt handlederna eller fotlederna på personen som ska bli bunden. Vill du testa att ha ett par handbojor och fotbojor kan du kika på våra bondage set.

 

Sexgungan

sexstallning-14

En sexgunga är en speciell typ av sexleksak som används för att utforska sexuella ställningar och positioner som inte är möjliga på en vanlig säng. Sexgungor kan tillverkas i olika material, såsom läder, nylon eller bomull, och finns i olika stilar och designer.

En typisk sexgunga består av en tyg- eller läderkonstruktion som hänger från en upphängningsanordning, som kan vara en krok eller ett upphängningsfäste i taket. Det finns också sexgungor som kan hängas på dörrar eller på en ställning. Sexgungan är utformad för att stödja kroppen och möjliggöra rörelser i olika positioner och vinklar.

Sexgungor kan vara användbara för att öka rörelsefriheten och rörelsespänningen under sexuell aktivitet, särskilt för personer med rygg-, höft- eller ledproblem som kan ha svårt att utföra vissa sexuella ställningar på en vanlig säng. Sexgungor kan också vara en spännande och rolig utmaning för par som vill utforska nya sexuella positioner och uppleva ökad intimitet.

 

Sammanfattningsvis så finns där massor av olika sorters av sexställningar som du och din partner kan testa. Det är viktigt att ha en öppen kommunikation mellan er och lyssna på din partner på vad deras fantasier är. Vill du se fler positioner? Då rekommenderar vi en kamastura bok:

kamasutra-bok-till-sexstallning-blogg

Kamasutra är en indisk text från det 4:e århundradet e.Kr. som behandlar kärlek, sexualitet och människans natur. Boken skrevs av den indiske filosofen Vatsyayana och är en av de mest berömda verk om sexuella positioner och tekniker.

Boken beskriver över 64 sexuella ställningar som kallas "kama" eller njutning, och ger också råd om romantik, kärlek, och relationer. Det innehåller också kapitel om erotisk konst, hudvård, kosmetika och kärleksdikter. Kamasutra anses vara en av de viktigaste och mest inflytelserika verk om sexuell utbildning och har inspirerat generationer av par och enskilda personer att utforska nya sexuella tekniker och ställningar. Låter det även intressant? Läs mer nedan:

Läs mer om boken här

Drift & produktion:Taboo.se Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
SvenskaDeutschSuomiDanskEspañol

Produkter
Handla
Information