Svenska

Knipkulor & Geishakulor

Knipkulor, även kallade geishakulor, är små kulor som placeras i slidan och används för att stärka och träna bäckenbottens muskler. Bäckenbottenmusklerna är de muskler som stöder bäckenorganen, såsom urinblåsan och livmodern, och som är ansvariga för att kontrollera urinering och tarmrörelser. Genom att använda knipkulor regelbundet kan man stärka bäckenbottens muskler, vilket kan förbättra urin- och tarmkontrollen, minska risken för inkontinens och förbättra sexuell njutning. Geishakulor finns i olika storlekar, vikter och material för att passa olika erfarenhetsnivåer och preferenser.

För att använda knipkulor ska man först införa dem i slidan och sedan kontrahera bäckenbottens muskler genom att knipa ihop dem runt kulorna. Det är viktigt att använda knipkulor regelbundet och enligt anvisningarna för att uppnå de bästa resultaten. Det är också viktigt att välja högkvalitativa geishakulor som är tillverkade av säkra och hygieniska material, såsom silikon eller rostfritt stål, för att undvika irritation eller allergiska reaktioner.

Du har sett 22 av 22 produkter

Träna bäckenbottenmuskeln

Knipkulor - Bättre orgasmer

För så gott som alla kvinnor finns det fördelar med att använda knipkulor. Dels för att du kan få ett bättre sexliv med skönare orgasmer, men även för att en stark bäckenbottenmuskulatur är viktigt för en funktionell vardag. Speciellt viktigt är det för dig som nyligen har fött barn eller när du börjar bli äldre och muskulaturen blir slappare av naturliga skäl.

Hos oss på Taboo hittar du ett brett urval av olika geishakulor, eller geishakulor som de även kallas för. Vi rekommenderar att du börjar med stora och lätta knipkulor som första steg, för att sedan övergå till tyngre och mindre modeller.

Vad är knipkulor?

Knipkulor är en eller flera kulor som du för in i vaginan och som du sedan ska hålla kvar där med hjälp av bäckenbottenmuskulaturen. Det är alltså ett redskap som hjälper dig att få ett starkare och sundare underliv. Kulorna kan vara tillverkade av olika material, och i vår webbshop hittar du geishakulor av silikon, sten och metall.

Vad är fördelarna med att använda knipkulor?

Att använda knipkulor kan ge en rad fördelar för kvinnor. Knipkulor, även kända som bäckenbottentränare eller geishakulor, är små vikter som används för att träna och stärka bäckenbottenmuskulaturen. Här är några av fördelarna med att använda knipkulor:

 1. Förbättrad bäckenbottens hälsa: Bäckenbottenmusklerna spelar en viktig roll i kroppens funktion genom att stödja organen i bäckenet, inklusive urinblåsan, livmodern och tarmarna. Genom att använda knipkulor regelbundet kan du stärka dessa muskler, vilket kan minska risken för inkontinens, särskilt efter graviditet eller förlossning.

 2. Ökad sexuell njutning: Starka bäckenbottenmuskler kan leda till förbättrad sexuell njutning för både dig och din partner. Genom att använda knipkulor tränar du de muskler som är involverade i orgasm och kan uppleva intensivare och mer tillfredsställande orgasmer.

 3. Återhämtning efter förlossning: För kvinnor som har fött barn kan knipkulor vara till stor hjälp vid återhämtningen av bäckenbottenmusklerna. Genom att träna med knipkulor kan du gradvis stärka musklerna och förbättra elasticiteten efter förlossningen.

 4. Enkel och diskret träning: En av fördelarna med knipkulor är att de kan användas när som helst och var som helst. Du kan diskret bära dem under dagliga aktiviteter, som att gå, stå eller utföra hushållssysslor. Detta gör det enkelt att integrera knipövningar i din vardag utan att det kräver mycket tid eller ansträngning.

 5. Ökad medvetenhet om bäckenbotten: Genom att använda knipkulor får du en bättre förståelse för dina bäckenbottenmuskler och hur de fungerar. Detta medför ökad medvetenhet om din kropps anatomi och kan hjälpa dig att identifiera och kontrollera musklerna bättre.

 6. Förebyggande av framfall: Starka bäckenbottenmuskler kan minska risken för framfall, vilket är när organ som urinblåsan, livmodern eller tarmarna sjunker ner i bäckenområdet. Genom att regelbundet träna med knipkulor kan du stärka musklerna och minska risken för framfall.

För att dra nytta av dessa fördelar är det viktigt att använda rätt typ av knipkulor och följa rätt teknik. Det rekommenderas att du rådgör med en läkare eller en specialist inom bäckenbottenfysioterapi för att få råd om vilka knipkulor som är bäst lämpade för dina behov och hur du ska använda dem på ett säkert sätt.

Sammanfattningsvis kan användningen av knipkulor vara fördelaktig för att förbättra bäckenbottens hälsa, öka sexuell njutning, underlätta återhämtning efter förlossning och förhindra framfall. Genom regelbunden träning kan du uppnå starka och friska bäckenbottenmuskler som främjar din övergripande välbefinnande.

Hur väljer jag rätt typ av knipkulor för mina behov?

Att välja rätt typ av knipkulor är viktigt för att få maximal nytta och bekvämlighet under träningen. Här är några faktorer att överväga när du väljer knipkulor som passar dina behov:

 1. Storlek och vikt: Knipkulor finns i olika storlekar och vikter för att passa olika användare. Det är viktigt att hitta knipkulor som är bekväma att använda och inte för tunga eller för lätta för dig. Om du är nybörjare kan det vara bra att börja med lättare knipkulor och gradvis öka vikten när dina muskler blir starkare.

 2. Material: Knipkulor är vanligtvis tillverkade av olika material, inklusive silikon, metall eller glas. Varje material har sina egna egenskaper och fördelar. Silikon är mjukt och flexibelt, vilket kan vara bra för nybörjare eller personer med känsligare vävnader. Metall- eller glasknipkulor kan vara tyngre och ge en mer intensiv träning. Välj ett material som känns bekvämt och säkert för dig.

 3. Utformning: Knipkulor kommer i olika former och utformningar. Vissa knipkulor har enkel design med en eller två kulor, medan andra kan ha fler kulor eller strukturer för att ge extra stimulans. Tänk på vilken typ av stimulans eller träning du är ute efter och välj en design som passar dina preferenser.

 4. Rem eller snodd: Vissa knipkulor har en rem eller snodd som används för att enkelt sätta in och ta ut dem. Denna funktion kan vara praktisk, särskilt för nybörjare eller om du vill kunna ta bort knipkulorna snabbt och enkelt. Kontrollera om knipkulorna har en sådan funktion och om remmen eller snodden är tillräckligt stark och bekväm för att användas.

 5. Kvalitet och säkerhet: Se till att välja knipkulor av hög kvalitet som är tillverkade av säkra material. Läs recensioner och se vad våra kunder tycker om våra knipkulor. Vi strävar efter att ha dom bästa och säkraste knipkulorna på marknaden.

Kom ihåg att varje person är unik, och det som fungerar för en person kanske inte passar en annan. Det är viktigt att lyssna på din egen kropp och anpassa valet av knipkulor efter dina behov och bekvämlighet. Genom att välja rätt knipkulor kan du njuta av en effektiv och bekväm träning för att stärka dina bäckenbottenmuskler och förbättra din övergripande bäckenbottens hälsa.

​​​​​Varför ska jag använda knipkulor?

De flesta kvinnor har troligen flertalet gånger under sitt liv hört att de bör träna sina knipmuskler. Det innebär alltså att träna på att knipa med bäckenbottenmuskulaturen, detta för att undvika inkontinens och framfall bland annat. Men en stark bäckenbotten kommer också ge dig ett bättre sexliv, och du kommer enklare att få starka orgasmer.

Du kan förstås träna upp bäckenbotten även utan knipkulor, helt enkelt genom att spänna muskulaturen där nere. Men när du använder dig av knipkulor blir det lättare att hitta rätt muskler eftersom du har något att spänna runt, samt att genom att tillsätta extra tyngd blir träningen ännu mer effektiv precis som med vilken muskelstärkande träning som helst.

Vibrerande knipkulor

När du tittar i utbudet av knipkulor hos oss på Taboo kommer du även att hitta vibrerande knipkulor modeller. Den här typen av geishakulor kommer du att kunna använda både som bäckenbottentränare men även som sexleksak. Vibrationerna kommer göra så att du automatiskt spänner och slappnar av musklerna, men ger dig också skön stimulans precis som ett vibratorägg. Så om du vill kombinera det bästa av två världar kan du med fördel köpa vibrerande knipkulor.

Du hittar både fjärrstyrda och appstyrda knipkulor i vårt sortiment.

Vilka material är vanliga för knipkulor och vilka är deras egenskaper?

Knipkulor är tillgängliga i olika material, och varje material har sina egna unika egenskaper. Här är några vanliga material för knipkulor och deras egenskaper:

 1. Silikon: Silikon är ett populärt material för knipkulor på grund av dess flexibilitet och mjukhet. Silikonknipkulor är oftast bekväma att använda och anpassar sig väl efter kroppens konturer. De är också hypoallergena, vilket gör dem lämpliga för personer med känsligare hud eller allergier. Silikon är också lätt att rengöra och underhålla.

 2. Metall: Metallknipkulor, vanligtvis tillverkade av rostfritt stål eller tungsten, är kända för sin tyngd och stadighet. Metallknipkulor ger en intensivare träning och kan vara fördelaktiga för dem som vill ha extra motstånd. De kan också värmas upp eller kylas ned för att ge olika sensoriska upplevelser. Metallknipkulor är också enkla att rengöra och har en lång hållbarhet.

 3. Glas: Glas är ett elegant och hållbart material som används för knipkulor. Glas har en slät yta och är hypoallergent, vilket gör det lämpligt för personer med känslig hud. Glas är också mycket mångsidigt och kan värmas upp eller kylas ned för att ge olika temperaturer och känslor under användningen. Glasknipkulor är enkla att rengöra och behåller sin glans och kvalitet under lång tid.

 4. ABS-plast: ABS-plast är ett hållbart och lätt material som ofta används för knipkulor. Det är också ett kostnadseffektivt alternativ till andra material. ABS-knipkulor är vanligtvis glatta och enkla att rengöra. De kan vara bra för nybörjare eller för dem som föredrar lättare vikter.

När du väljer material för knipkulor är det viktigt att ta hänsyn till din personliga preferens, komfort och eventuella allergier. Vissa personer kan föredra mjuka och flexibla material som silikon, medan andra kanske föredrar tyngre och fastare material som metall eller glas. Det kan också vara bra att konsultera en specialist eller läkare för att få råd om vilket material som passar dina individuella behov och förutsättningar.

Vilka är de bästa knipkulorna för nybörjare?

För nybörjare är det viktigt att välja knipkulor som är bekväma, enkla att använda och anpassade för att passa deras behov. Här är några av de bästa knipkulorna för nybörjare:

 1. Silikonknipkulor: Silikonknipkulor är vanligtvis mjuka, flexibla och bekväma att använda. De ger en mildare träning och är bra för dem som just börjar träna sina bäckenbottenmuskler. Silikonknipkulor är också enkla att sätta in och ta ut, vilket är fördelaktigt för nybörjare som kanske inte är vana vid att använda knipkulor.

 2. Lätta knipkulor: För nybörjare kan det vara bra att börja med lättare knipkulor för att gradvis bygga upp styrkan i bäckenbottenmuskulaturen. Lätta knipkulor ger mindre motstånd och är idealiska för att lära sig rätt teknik och vana vid att bära knipkulor.

 3. Justerbara knipkulor: Justerbara knipkulor är en annan bra alternativ för nybörjare. Dessa knipkulor kommer med utbytbara vikter som kan anpassas efter individuella behov och framsteg. Detta gör det möjligt att gradvis öka vikten när musklerna blir starkare.

 4. Knipkulor med träningsprogram: Vissa knipkulor för nybörjare levereras med träningsprogram eller instruktioner som hjälper till att guida och stödja träningen. Dessa kan vara användbara för att lära sig rätt teknik och få strukturerad vägledning under träningen.

 5. Knipkulor med rem eller snodd: Knipkulor som har en rem eller snodd är enkla att använda och ta bort, vilket kan vara fördelaktigt för nybörjare. Remmen eller snodden underlättar införandet och borttagningen av knipkulorna och ger en känsla av trygghet och kontroll.

När du väljer knipkulor som nybörjare är det också viktigt att ta hänsyn till din egen komfortnivå och preferenser. Var noga med att följa tillverkarens instruktioner för att säkerställa att du använder knipkulorna på ett säkert och korrekt sätt.

Kom ihåg att bäckenbottenträning är en progressiv process, så det är viktigt att vara tålmodig och gradvis öka träningen över tid. Att använda rätt knipkulor för nybörjare kan hjälpa dig att bygga upp styrkan i dina bäckenbottenmuskler och gradvis avancera till tyngre knipkulor när du blir mer erfaren.

Hur använder jag knipkulor?

Ju större och lättare en kula är desto enklare kommer den vara att hålla på plats. När du har hittar rätt modell av knipkulor du vill börja med för du helt enkelt in den eller dem i vaginan, gärna med hjälp av lite vattenbaserat glidmedel. Om din bäckenbotten är svag kan det till en början vara svårt att stå upp med knipkulorna insatta, och du kan då börja med att sitta ner och öva på att knipa. Men allt efter att muskulaturen stärks kan du mer och mer börja ha kulorna instoppade medan du gör vardagliga sysslor. Eftersom de överhuvudtaget inte syns kan du använda dina knipkulor precis när du vill.

När du är klar med användningen drar du helt enkelt ut kulorna med snöret eller repet som de sitter fast i. Rengör dem alltid efter användning och förvara dem sedan på lämpligt sätt.

Om du känner dig osäker på vilken tyngd på knipkula du ska köpa har vi praktiska set som innehåller både lättare och tyngre kulor. På så sätt kan du smidigt prova dig fram samt även öka belastningen allt eftersom att du blir starkare, utan att behöva köpa hem nya knipkulor. Skulle du få ont eller en obeglig känsla efter någon dag av användning av ett par geishakulor behöver du inte vara orolig utan du har bara fått lite träningsverk. Det bästa man kan göra då är att vänta någon dag sedan börja använda dina knipkulor igen. 

Vilka är de senaste trenderna inom knipkulor?

Inom området för knipkulor har det funnits några intressanta trender på senare tid. Här är några av de senaste trenderna inom knipkulor:

 1. Smarta knipkulor: Smarta knipkulor är en spännande trend som kombinerar teknologi och bäckenbottenträning. Dessa knipkulor är utrustade med sensorer och ansluts till mobilapplikationer som ger realtidsfeedback och vägledning under träningen. De kan mäta muskelkontraktioner, hållning och framsteg och ge anpassade träningsprogram och mål.

 2. Ekologiska knipkulor: Med ett växande intresse för hållbarhet och ekologi har ekologiska knipkulor blivit populära. Dessa knipkulor är tillverkade av naturliga och miljövänliga material, såsom trä eller organiskt gummi. De erbjuder en mer miljömedveten alternativ för dem som värdesätter hållbarhet och naturliga produkter.

 3. Anpassade knipkulor: En annan trend är anpassade knipkulor som tillverkas enligt individuella specifikationer och behov. Dessa knipkulor kan skräddarsys för att passa bäckenbottens anatomi och muskelstyrka hos varje individ. Genom att erbjuda en personlig och skräddarsydd lösning kan anpassade knipkulor maximera effektiviteten och komforten under träningen.

 4. Designknipkulor: Knipkulor har också sett en ökning av designinriktade alternativ. Dessa knipkulor har unika och estetiskt tilltalande utseenden, med färger, mönster eller dekorativa detaljer. Designknipkulor är mer än bara träningsredskap, de kan också vara en modeaccessoar eller ett diskret sätt att uttrycka sin personliga stil.

 5. Integrerade träningsprogram: Många knipkuleprodukter erbjuder nu integrerade träningsprogram eller tillhörande mobilapplikationer. Dessa program ger användarna strukturerade träningsrutiner, mål och animerade instruktioner för att optimera resultat och motivation. De bidrar till att göra träningen mer engagerande och guidad.

Det är viktigt att notera att trenderna kan variera och utvecklas över tiden. Det är alltid bra att undersöka och jämföra olika alternativ innan du väljer knipkulor som passar dina behov och preferenser.

Var kan jag köpa högkvalitativa knipkulor online?

Om du letar efter en pålitlig onlinebutik med lång erfarenhet och expertis inom försäljning av sexleksaker, kan du besöka taboo.se. Med över 50 års erfarenhet av sexleksaker erbjuder de ett brett sortiment av produkter, inklusive knipkulor av hög kvalitet. Här är några skäl till varför du kan överväga att köpa dina knipkulor från taboo.se:

 1. Erfarenhet och pålitlighet: taboo.se har varit verksamma inom sexleksaksbranschen sedan 1967. Deras långa historia och expertis gör dem till en pålitlig källa för att köpa högkvalitativa produkter.

 2. Bred sortiment: På taboo.se hittar du ett brett utbud av knipkulor av hög kvalitet. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, kan du hitta produkter som passar dina behov och preferenser.

 3. Diskretion och anonymitet: taboo.se förstår vikten av diskretion när det gäller att köpa intimprodukter online. De garanterar diskret förpackning och anonym leverans, vilket ger dig trygghet och integritet.

 4. Kundservice: taboo.se har en dedikerad kundtjänst som är tillgänglig för att hjälpa dig med eventuella frågor eller funderingar. De kan ge råd och vägledning för att hjälpa dig att hitta rätt knipkulor för dina behov.

 5. Kvalitetssäkring: Som en etablerad leverantör av sexleksaker strävar taboo.se efter att erbjuda produkter av hög kvalitet. Deras knipkulor är noggrant utvalda för att säkerställa både säkerhet och njutning.

När du köper knipkulor från taboo.se kan du vara säker på att du får en pålitlig och professionell service med snabb och 100% diskret leverans i hela landet.

 

Copyright © 2024: Taboo.se

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
SvenskaDeutschSuomiDansk

Produkter
Handla
Information