Bondage och BDSM har blivit större och större de senaste åren, mycket tack vare olika inblickar i denna subkulturen genom filmer, böcker och media. 

Detta är en enkel guide för dig som vill lära dig mer om bondage och BDSM. Vad innebär bondage och BDSM? Efter att ha läst denna guide kommer du ha större kunskaper om dessa härliga, hårda och njutbara sätt att ha spännande och njutbart sex. 

Bondage och BDSM tar sig allt mer in i våra sängkammare. Detta är en enkel guide om just bondage och BDSM fylld till bredden av både spännande historik och information om hur du på bästa sätt utövar och behärskar båda formerna. Bondage finns i både mjukare och hårdare varianter. Den mjukare innehåller till exempel handbojor, en fjäder och ögonbindel, medan den hårdare kan innehålla piskor, paddlar, bondagerep och så vidare. Är man nyfiken på BDSM och bondage, rekommenderar vi att man börjar med den mjukare varianten. I vårt sortiment hittar du diverse kompletta kit innehållande allt du kan behöva för att köra igång. Men till en början så tänkte vi ge dig en liten bakgrunds historia om de båda begreppen, och en enklare förklaring på vad just BDSM och bondage betyder och innebär.

Bondage har funnits i århundraden, även om det inte har sett ut på samma sätt hela tiden. Under 1400-talet använde samurajer bondage, shibari, för att tygla sina fångar och göra dem oförmågna att röra sig. Shibari fick enbart läras ut och utövas av samurajer, men idag ses denna uråldriga bondageteknik som ett hantverk och en konst. Vanlig sängkammar bondage kan bestå av ett kortare rep eller handbojor som sätts fast i sängramen, men det blir allt vanligare att även använda takkrokar för att hänga upp sina partners. När man börjar nyttja bondage, är det först och främst viktigast att båda parter är med på det och att det är på samma villkor.

Egentligen behöver man inte speciellt mycket för att börja utföra bondage, prio är något att sätta fast och/eller binda med. När man har hittat något man känner sig bekväm med, kan man sedan utöka sitt bondagesortiment. Det absolut vanligaste att börja med är ett par gamla hederliga handbojor i metall. De handbojorna vi har i sortimentet finns antingen med eller utan mjuk vaddering, och alla sorterna har säkerhetsspärrar, så de enkelt och snabbt kan öppnas. Många använder ögonbindel i samband med handbojor, och även en kittlande fjäder är vanligt. Ögonbindeln tar bort ett av våra viktigaste sinnen, och att samtidigt bli kittlad är eggande för båda parter.

Ren bondage innehåller inget som helst våld, utan bara hinder att röra sig.

 

Piskor

Piskor och Paddlar är de abslut med uppskattade och effektivaste BDSM redskapen, som vi på Taboo.se säljer väldigt mycket av.

Piskor har funnits med i årtusenden, och de har egentligen funnit så länge som vi människor har haft djurskötsel. I det forma Egypten var det en statussymbol, och de finns nedtecknade på målningar tillsammans med faraoner och gudar. Piskor har varit ett bestraffningsredskap så länge människan har funnits, och det är helt klart ett riktigt bra bestraffningsredskap. De olika typerna av piskor som existerar, har använts i olika delar av världen, och det existerar otroligt många olika modeller och varianter.

Cat-O-Nine är en av våra storsäljare, som idag ser väldigt annorlunda ut mot vad de gjorde från början. "Cat" kommer ifrån att varje rem hade krokar fast knutna, för att skapa ordentliga plågsamma sår vid bestraffning - som en katts rivmärken, och de "snällare" varianterna hade enbart knutar. "Nine" kommer ifrån att piskan består av 9 remmar. Denna typen av piska kallas även "Captains Daughter" - då denna typen av piska var ett bestraffningsredskap inom flottan för att straffa fångar eller fylleri ombord på skeppen i brittiska flottan under Napoleanska kriget under 1800-talets första del.

Piskor har helt enkelt funnits med i människans bestraffningssystem så länge som vi har existerat.

I vårt sortiment hittar du piskor av olika material, längd och modeller - allt från små korta till rejäla långa piskor. Alla piskor har gemensamt att de är perfekta för retsamma smekningar och för ordentliga piskrapp. I vårt sortiment hittar du piskor både för debutanter inom BDSM och rejäla elaka piskor för vana BDSM-utövare.

Paddlar

 

I vårt sortiment hittar du även paddlar - som även de har varit en del av bestraffningsredskap runt om i hela världen. Detta BDSM redskapet har dock inte funnits med i historien på samma sätt som piskan, men det är ett minst lika effektivt redskap.

Historiker tror att paddlar togs fram under slav-eran - för att skapa ordentlig smärta utan att göra att slavarna kunde utföra sitt jobb, då "paddling" inte skapar skador på huden eller muskelmassa - utan skapar egentligen enbart blåmärken. Detta redskapet användes även väldigt flitigt som bestraffningsmetod i skolor och av kyrkan, för att aga olydiga barn. 2011 var det tillåtet med barnaga i skolorna i hela 19 delstater, och tillverkarna bakom dessa paddlarna har berikat sina bestraffningsredskap med slogans och/eller logotyper.

I vårt sortiment hittar du paddlar av olika material, storlek och med samt utan hål. Precis om piskor - är detta den dominantas favorit redskap, och det finns paddlar som är perfekta både för debutanter och proffs inom BDSM.

Bland våra paddlar hittar du olika prisklasser och design, och det finns garanterat en paddel som är perfekt för varje olydig rumpa.

 

Gags - även kallade Gagballs - är riktigt effektiva BDSM redskap, som helt hindrar den undergivne från att tala. Detta underbara BDSM redskapet finns i mängder av utföranden, storlekar och material. Att hindra någon från att tala - har funnits så länge som mänskligheten har existerat, men just gagballs kom till under mitten av 1900-talet. 

I vårt sortiment hittar du gagballs, gag-rings och fish-hooks - och de olika modellerna har gemensamt att det blir omöjligt för den undergivne att stänga munnen ordentligt. 

Gagballs består av en bitboll som är berikad med ett band som knäpps runt huvudet med kardborreband, resårband eller ett ordentligt spänne. Bollarna kan se väldigt olika ut och vara tillverkade av olika material. Vissa är berikade med andningshål - vilket gör de perfekta för debutanter inom gaging. Andra är tillverkade av hårdplast, eller av silikon - som är extra skonsamt mot tänderna. Gemensamt har de allihop att de helt hindrar den undergivne från att tala och stänga munnen.

Gag-Rings har så gott som samma funktion som en gagball, men denna modellen är berikad med en ring - istället för en bitboll. Ringen gör det möjligt för den dominanta att föra in saker i den undergivnes mun - som penis, vätskot med mera. Denna modeller sätts fast runt huvudet på samma sätt som en gagball.

Fish-hooks är en annan modell av gags, som varken består av en bitboll eller ring som hindrar den undergivne från att stänga munnen - denna modellen består istället av krokar som placeras i mungiporna på den undergivne. Denna gag-modellen gör det extra enkelt för den dominanta att föra in saker i den undergivnes mun. Denna modellen placeras först i mungiporna på den undergivne för att sedan knäppas i nacken med hjälp av ett band som har kardborre eller ett rejält spänne.

Gemensamt för alla gags är att de är otroligt effektiva och ett redskap som tveklöst skapar en förnedrigsfunktion - eftersom att den undergivne inte kan stänga munnen och det kommer bli svårt att svälja, så det rinner ofta mycket saliv från den undergivne. 

I vårt sortiment hittar du gags fför både debutanter och veteraner inom denna typen av förnedringslekar.

 

Halsband är något de flesta av oss använder på dagligbasis - fast inte i samma syfte som de vi har i vårt sortiment.

Halsbanden du hittar hos oss på Taboo.se, är det perfekta dominansredskapet - då dessa har en eller flera ringar fastsatta i sig. Halsbanden vi erbjuder har olika meterial, design och storlek, men gemensamt har dem att de flesta kan man fästa koppel i. Detta är ett spännande redskap som är väldigt populärt inom Puppy-play fetishen, men även inom vanlig bondage. Vissa av våra modeller har flera ringar fastsatta som gör det möjligt att sätta fast handbojor runt om, vilket gör det omöjligt för den undergivne att använda sina armar och händer.

De flesta av våra halsband knäpps med rejäla spännen, men vissa modeller knäpps med kardborreband - vilket gör dem perfekta för nybörjare. Detta är ett otroligt effektivt och enkelt sätt att krydda BDSM sessionen, och det finns egentligen inga gränser för hur halsband kan användas - och din fantasi sätter begränsningarna!

 

Electro Play är något som har blivit enormt uppskattat och som vi på Taboo.se säljer väldigt mycket av. Många tror att detta är något som går på likström, men så är inte fallet. Våra Electro Play produkter kopplas till en strömkälla som går på batterier - men de ger ordentliga stötar.

Under 1920-talet var "Violet Wand" en kinky härlig sexleksak som man kopplade in i kontakuttaget och från den wanden kom sedan stötar ut från en kulformad topp. dock har det hänt mycket sedan dess, och idag finns det enorma mängder av andra spännande sexleksaker som kan kopplas ihop med en "E-Stim Device".

E-Stim, eller TENS är ett sätt att stimulera muskler och även nerver, och denna metoden används flitigt av vården för att hjälpa dem med långvarig kronisk värk. När TENS anänds inom vården består det av en TENS strömkälla som med hjälp av plus och minuspolerna skickar ut stötar till plattor som placeras på kroppens ömma punkter, och genom sladdar skickas sedan stötar ut i önskad styrka som styrs på strömkällan.

I vårt sortiment hittar du både strömkällor - E-Stim Device - och produkter till dessa. Vi erbjuder allt från dildos till analpluggar och dilatorer. Electro Play gör helt klart att det blir mer spänning i sovrummet, och med de tillbehör som finns, kan man njuta på alla tänkbara sätt. Förr var produkterna till strömkällor tillverkade av metall, men nu har tekniken och kunskapen kommit längre, och många av våra produkter är tillverkade av silikon, men vi erbjuder även produkter av stål.

Electro Play är något som ska utföras med försiktighet, vi rekommenderar att man inte använder sig av electro play produkter om man lider av hjärtfel, epilepsi eller har pacemaker, och inte heller om man är gravid.

 

Vi går alla in i olika roller oavsett vad vi gör och befinner oss i livet, men roller man kan gå in i under sexlekar, är lite extra eggande och spännande! Enligt statistik så är den vanligaste rollen som används i sovrummet, french maid, det vill säga tjänare. I vårt sortiment har vi en hel drös med spännande outfits, framtagna till just rollspel som används i sängkammaren. Utöver french maid rollspel, så är är sjuksköterska och skolflicka vanligt. Men vi har också servitör/servitris, polis/militär, som är vanliga rollspels lekar. Egentligen kan man utföra rollspel inom alla yrkesroller, där det är en som är dominant och en undergiven. Som till exempel läkare och patient. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Rollspels lekar är som roligast när man har gott om rekvisita till hands, då blir det dessutom mer "verklighetstroget". En french maid som dammar av hemmet med en fjäder dammvippa eller en sköterska med bandage och stetoskop, gör att leken faller på mer naturligt och man tar in rollen på ett starkare och självsäkrare sätt. Varför inte överraska partnern med att servera henne/honom en god drink iförd servitör/servitris outfit, eller ta hand om sin sjuka partner iförd en sexig sköterska outfit? Ha roligt, spinn loss ordentligt och var självsäker! Ju mer spontant och självsäker man är i rollspelet, desto roligare blir det!

 

Dominans och undergivelse har vi runt oss hela tiden. I yrkeslivet är vi undergivna till cheferna, i vänskapskretsen har vi någon som bestämmer mer än andra och i familjelivet har vi vanligtvis någon som tar de största besluten. När det kommer till dominans och undergivelse i sängkammaren, så kan det vara raka motsatsen mot vad det är i vardagslivet. Många som har en betydande roll i vardagen, är undergiven i sängkammaren, och förklaringen på det, kan vara att de helt enkelt slipper ta beslut och bara gör som de blir tillsagda. Många gånger märker man inte själv om man är dominant eller undergiven, då det faller sig naturligt.

I sexuell dominans och undergivelse finns det främst 3 olika positioner. Dominant (dom), undergiven (ug) och switch. Switch innebär att man enkelt anpassar sig till att vara både dominant eller undergiven, utan att på något sätt gå in i en roll, utan att det faller på plats naturligt. Dominans och undergivelse är en stor del av sadism och masochism, där den dominante helt enkelt belönar eller bestraffar den undergivne. Vanligt sexuellt umgänge med dominans inslag innefattar inte våld i sig.

 

Sadism och masochism, även kallat sadomasochism och S&M, innefattar till stor del milt våld. S&M består av en dominant och en undergiven, där den dominante helt enkelt belönar eller straffar den undergivne. Bestraffningen, som vanligtvis, egenligen inte är ett straff, består av till exempel smisk, slag med paddel eller liknande redskap, nyp av till exempel bröstklämmor och smält vax som hälls över kroppen. Det är dock viktigt att understryka att i riktig S&M sex, njuter båda parterna!

Sadisten är den som är dominant, och det är denne som utför handlingar på masochisten, den undergivne. Sadisten njuter av att milt skada, medan masochisten njuter av att bli skadad.

Den som utför handlingar (sadisten) inom S&M benäms som "top" och den andre (masochisten) som "bottom". Men, bara för att man är top inom S&M, så betyder det inte att man är undergiven, man kan njuta av att  utföra slag och pisk men då bara för att man blir beodrad att göra det.

 

Det enklaste sättet att beskriva fetisher och fetischism, är att den som har en fetish mer eller mindre dyrkar det som man har som fetish. Vanligast är fetischism om kroppsdelar, material och föremål som annars inte anses vara upphetsande. De vanligaste fetisherna gällande kroppsdelar är fot- och/eller handfetish. Man blir alltså enormt upphetsad av att se, röra eller bli berörd av kroppsdelen. För många räcker det med att se kroppsdelen på bild, för att bli upphetsad. De vanligaste materialen inom fetischism är nylon, latex och läder. De som har en riktig fetish gällande material vill helst ha det med i sexuella sammanhang, som till exempel vid onani. Föremål som är vanliga är skor, klädesplagg, uniformer med mera.

Utöver det ovanstående, så finns det även fetisher gällande påhittade figurer och fantasiföremål. Till exempel vampyrfetischism. Den typen av fetish togs fram extra i ljuset genom Twilight serien.

 

BDSM kulturen har sett ut på hur många olika sätt som helst under en massa årtionden. Dock finns alltid grunden kvar, och lekarna handlar om samma sak. Grunden till dagens BDSM-kultur kom till 1954 genom romanen "Berättelsen om O". Denna roman var en av de absolut första BDSM böcker som publicerats någonsin, och den skrevs av den franske författarinnan Dominique Aury, under pseudonymen Pauline Réage. Inspirationen till romanen fick hon genom sin brevväxling med älskaren Jean Paulhan, som var en stor beundrare av Marquis de Sade, som har namngett sadismen. Romanen handlar om O, en sexuellt undergiven kvinna från Paris, som blir kedjad, piskad, brännmärkt, piercad, m.m. Kvinnans älskare, René, tar henne till Château de Roissy, där hon tränas att tjäna många olika män. Romanen översattes till svenska redan 1968, och den första filmatiseringen skedde 1975. Den senaste upplagan av boken som släpptes i Sverige, kom ut 2005.

Berättelsen om O har inspirerat många BDSM-utövare, och det gör den fortfarande. Det är genom denna roman som "o-ringen" kom till och blev en stark symbol för BDSM-utövare, och den finns över hela världen. Dagens BDSM utövare finns i alla samhällsklasser, och vissa visar det tydligt, medan andra inte visar det alls. Idag är BDSM så mycket mer accepterat och öppet, mot vad det var för 10 - 15 år sedan. Idag går klubbar ut öppet med att vara BDSM-klubbar och många musiker har BDSM-inspirerade musikvideor. Så mer eller mindre så matas vi med BDSM-kulturen hela tiden, oftast helt utan att vi tänker på det.

På nätet finns det idag hur många BDSM inspirerade communitys, hemsidor och webshoppar som helst. Sidorna är både svenska och internationella, och handlar om allt från vilda diskussioner och workshops, till inspiration och noveller. BDSM-kulturen växte enormt i samband med att Fifty Shades-böckerna släpptes. Fler och fler, både kvinnor och män, börjar utöva BDSM hemma, och det märks enormt.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
Guider