Att sköta rengöringen av sexleksaker är lika viktigt som att sköta in egen intimhygien. Sexleksaker är intimprodukter, och därför finns alltid risken för att bakterier kan växa på leksakerna om de inte rengörs på rätt sätt.

I vårt sortiment hittar du rengöringsmedel framtagna till sexleksaker. Man ska alltid tänka på att inte använda antibakteriella medel som inte är till för sexleksaker, så som till exempel handsprit eller starka rengöringsmedel.

Sköter man inte sexleksakerna på rätt sätt, finns risken för att materialet spricker, torkar ut eller går sönder. Förutom att materialet kan bli förstört, så kan bakterier frodas på leksakerna, och då kan din kropp reagera när leksakerna används. Är leksakerna inte rengjorda korrekt, så kan det svida, bli obehagligt och göra ont.

Rengör alltid dina sexleksaker efter lek, med mild tvål och ljummet vatten. Tänk på att många sexleksaker inte tål att bli helt blöta, utan är bara stänkskyddade, kommer det då in vatten i till exempel batteriluckan så kan din sexleksak gå sönder. Kolla därför noga på förpacknigen till din sexleksak om den är vattentät eller stänktålig. 

Torka av din sexleksak och låt den bli helt torr, spraya eller gnid sedan in ett antibakteriellt medel för sexleksaker. Låt rengöringen verka en liten stund, och torka sedan bort överflödet.

Du bör också tänka på att vissa material kan reagera på andra. Håll därför alltid dina sexleksaker separat från varandra, eller lägg dem i förvaringspåsar när de inte används. Vissa material kan smälta eller spricka när de läggs tillsammans med andra, därför är det extra viktigt att de inte ligger på varandra. Du kan använda vad som helst för att förvara dina sexleksaker, så som plastpåsar, örngott eller liknande. Det viktiga är bara att det ligger någonting emellan.

 

Vissa material, så som TPE, FantaFlesh och Cyberskin bör alltid talkas in efter rengörning. Vi har talk framtagna för just dessa materialen, som gör att leksakerna håller sig i toppskick. Rengör sexleksaken enligt beskrivningen ovan, och talka sedan in leksaken när den är helt torr. Då kommer det realistiska materialet att behålla sin mjuka och silkeslena yta.

Du ska enbart använda sånt talk som vi säljer på vår site. Babypuder och liknande innehåller andra ingredienser och fungerar inte på samma sätt som de talk vi erbjuder. På samma sätt som att man ska använda sig av rätt rengöringsmedel till leksaker, så ska man använda rätt talk - annars finns risken att obehag uppstår nästa gång leksakerna används!

 

Intimhygien är a och o för ett fungerande sexliv, och bästa tänkbara hälsa. I vårt sortiment hittar du bland annat intim-duschar som gör det superenkelt att skölja vagina eller anal, men vi erbjuder även hjälpmedel i form av speciella tamponger och intim rakaparater.

Vissa av våra intim-duschar fyller man på, andra kan man sätta direkt på duschblandaren - det är upp till var och en vilket man föredrar och hur frekvent man använder produkten. Förutom att man kan skölja ändtarmen inför analsex, så kan man använda dessa intim-duschar vaginalt under och efter mansturation för att känna sig extra fräsch.

Hygien när det kommer till sexleksaker är minst lika viktigt som att sköta sin intimhygien. I vårt sortiment hittar du rengöringsprodukter som är framtagna just till sexleksaker. Man ska aldrig använda sig av alkogel eller handsprit på sexleksaker - både för att sexleksakernas material kan förstöras och för att det kommer uppstå irritation som sveda, klåda med mera, nästa gång leksakerna används. Därför ska man alltid använda sig av de rengöringsprodukter vi erbjuder.

Rengör först sexleksakerna med en mild tvål och ljummet vatten - om det är batteridrivna sexleksaker ska batterierna först tas ur - och låt sedan sexleksakerna torka. Spraya eller gnid in ett av våra rengöringspreparat och vänta en liten stund för att det ska torka och torka sedan av överflödet. Leksakerna kommer då vara helt fria från bakterier och annat som kan växa på dina sexleksaker - som annars skulle skapa obehag nästa gång leksakerna används.

 

De flesta av våra sexleksaker är batteridrivna, och det finns mycket man ska vara aktsam med när det kommer till denna typen av sexleksaker. Batterier är en färskvara, och de blir med tiden dåliga.

Vi rekommender att du alltid tar ur batterierna ur dina batteridrivna sexleksaker, och låter dina uppladdningsbara leksaker ligga på underhållsladdning för att deras batteritid ska vara så länge som möjligt. Det är viktigt att du läser igenom beskrivningen på dina sexleksaker om de är vattentäta eller stänksäkra. Vi rekommenderar dock att du aldrig tar med dig batteridrivna sexleksaker in i duschen eller badkaret - om det inte står i vår beskrivning att produkten tål vatten. Även om det står på produktens förpacking att sexleksakerna är vattentäta, så bör du ändå inte använda dem i badrummet. Efter en tid blir packingen runt batteriluckan sliten och risken finns att den spricker - och då kommer det ändå in vatten i din sexleksak.

Låter du dina batterier sitta kvar i dina sexleksaker när de inte används, så ligger ändå batterierna och sliter på leksakens motor och batteriernas livslängd blir mindre. Dessutom finns det alltid en risk att batterier oxiderar - framför allt knappcellsbatterier som LR44 - och då läcker batterisyra ut i din sexleksak. Därför ska du alltid ta ur dina batterier ur leksakerna - för att de ska skänka dig maximal njutning under lång tid!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
Guider