Svenska

Kondomer

Kondomer är skyddande enheter som används under samlag för att förhindra graviditet och skydda mot sexuellt överförbara sjukdomar. De är gjorda av latex, polyuretan eller annat material som täcker penis under samlag.Kondomer är en av de mest effektiva metoderna för att förhindra graviditet och skydda mot sexuellt överförbara sjukdomar när de används på rätt sätt. De är enkel att använda och tillgängliga utan recept på många apotek och butiker.

Det är viktigt att välja rätt storlek på kondomen och att använda det på rätt sätt för att säkerställa att det är så effektivt som möjligt. Det är också viktigt att använda en ny kondom för varje samlag och att byta kondom om du byter partner eller samlagstyp. Om du har frågor om kondomer eller andra preventivmedel, bör du rådgöra med en läkare eller en specialist på området. De kan hjälpa dig att välja rätt metod för dig och din partner och ge dig råd om hur du använder dem på rätt sätt.

Du har sett 29 av 29 produkter

Kondom - Ha säker sex

Vad är en kondom?

Kondomer är ett slags preventivmedel som används under sex för att minska risken för oönskad graviditet och för att skydda mot sexuellt överförbara infektioner (STI). En kondom är en tunn och elastisk barriär som placeras över penis, eller i vissa fall över vaginala eller anala öppningar, för att förhindra att spermier, bakterier eller virus överförs mellan sexpartners.

Kondomer tillverkas vanligtvis av latex eller polyuretan och kommer i olika storlekar, färger, smaker och texturer. Vissa kondomer är också behandlade med spermiedödande medel eller glidmedel för att öka säkerheten och komforten.

För att använda en kondom korrekt, är det viktigt att välja rätt storlek och att sätta på kondomen före varje sexuell aktivitet. När du öppnar förpackningen, ska du försiktigt rulla ut kondomen över penis eller vaginal/anal öppning och se till att det inte finns några luftbubblor eller tårar i kondomen. Efter utlösning ska kondomen försiktigt dras av och kastas i soporna, aldrig i toaletten.

Det är viktigt att använda kondomer korrekt varje gång du har sex för att minska risken för oönskad graviditet och för att skydda dig och din partner mot STI.

Finns det några speciella kondomer som rekommenderas för personer med allergier eller känslighet för latex?

Ja, det finns alternativ till latexkondomer för personer som är allergiska mot latex eller har känslig hud. Polyuretan och polyisoprenkondomer är två alternativ som är allergivänliga och lika effektiva som latexkondomer när det gäller att skydda mot sexuellt överförbara infektioner och oönskade graviditeter. Polyuretankondomer är vanligtvis tunnare och leder värme bättre än latexkondomer, vilket kan öka sexuell känslighet. Polyisoprenkondomer är tillverkade av ett syntetiskt material som liknar latex men inte innehåller det allergiframkallande proteinet. De är också tunnare än latexkondomer och känns mjukare och mer elastiska.

Personer med allergier eller känslighet för latex bör vara noga med att kontrollera kondomförpackningarna för att se till att de är tillverkade av det rätta materialet. Det är också viktigt att se till att kondomen inte utsätts för oljebaserade produkter, eftersom dessa kan bryta ner kondomet och minska dess effektivitet.

Lusthöjande kondomer?

Lusthöjande kondomer är kondomer som är utformade för att öka sexuell upphetsning och intensifiera orgasmen. Dessa kondomer innehåller ofta ett speciellt glidmedel som är utformat för att öka känslan och stimuleringen under sex. Det kan innehålla naturliga ingredienser som pepparmynta, ginseng eller L-arginin, som sägs hjälpa till att öka blodflödet och förbättra sexuell prestation.

Vissa lusthöjande kondomer har också en ribbad eller nopprad textur för att öka friktionen och stimuleringen för båda parterna. Dessa kondomer kan vara särskilt användbara för personer som upplever svårigheter med att nå orgasm eller som vill öka sin sexuella njutning.

Det är viktigt att notera att lusthöjande kondomer inte är lämpliga för alla och att vissa personer kan ha en allergisk reaktion på de ingredienser som används i glidmedlet. Det är alltid bäst att testa en liten mängd glidmedel på huden innan du använder det under sex.

Vad ska man göra om en kondom går sönder eller släpper under samlag?

När en kondom går sönder eller släpper under samlag kan det vara en stressande och oroande situation. Det är viktigt att veta vad man ska göra om det händer, både för att minska risken för sexuellt överförbara sjukdomar (STD) och för att undvika oönskad graviditet.

För det första, sluta omedelbart och ta bort den trasiga kondomen. Tvätta dig själv med mild tvål och varmt vatten för att minska risken för infektion. Om du har en partner, prata med dem öppet och ärligt om vad som hänt och diskutera vad ni ska göra härnäst.

Om det finns en risk för STD, som om du eller din partner inte var testad innan, sök medicinsk rådgivning och testning så snart som möjligt. Det finns olika STD som kan överföras via samlag, inklusive klamydia, gonorré, syfilis och HIV. Det kan också vara en bra idé att undvika sex tills testresultaten kommer tillbaka.

Om det finns en risk för oönskad graviditet, kan du överväga att ta akut preventivmedel. Det finns olika alternativ tillgängliga, inklusive p-piller och spiral. Det är viktigt att komma ihåg att akut preventivmedel inte är 100% effektivt och inte ska användas som en regelbunden form av preventivmedel.

Slutligen, lära av erfarenheten och se till att alltid använda kondomer på rätt sätt och kontrollera noggrant att kondomen är hel och inte har några skador eller tecken på slitage innan användning.

Vad finns det för olika kondomer?

Det finns många olika typer av kondomer som är utformade för att möta olika behov och preferenser. Här är några exempel på olika typer av kondomer:

  1. Standardkondomer: Detta är den vanligaste typen av kondom som är tillverkad av latex eller polyuretan och kommer i olika storlekar och tjocklekar.

  2. Glidmedelsbehandlade kondomer: Dessa kondomer är behandlade med glidmedel för att öka komforten och minska friktionen under sex. Glidmedlet kan vara vattenbaserat eller silikonbaserat.

  3. Extra starka kondomer: Dessa kondomer är mer robusta och tjockare än standardkondomer och kan ge extra skydd och säkerhet under sex.

  4. Tunna kondomer: Dessa kondomer är tunnare än standardkondomer och är utformade för att ge en mer naturlig känsla under sex.

  5. Stora kondomer: Dessa kondomer är utformade för personer som behöver en större kondomstorlek för att uppleva optimal passform och bekvämlighet.

  6. Smaksatta kondomer: Dessa kondomer är smaksatta med olika smaker, såsom jordgubb, choklad eller mint, och kan göra oralsex mer njutbart.

  7. Knottrig kondomer: Dessa kondomer har olika texturer, som räfflor eller knölar, för att öka stimuleringen och förbättra sexuell njutning.

Det är viktigt att välja rätt typ av kondom baserat på dina behov och preferenser för att uppnå maximal skydd och njutning under sex.

Hur påverkar användning av kondom sexuella upplevelser?

Användning av kondom kan påverka sexuella upplevelser på olika sätt. Å ena sidan kan det bidra till att minska risken för sexuellt överförbara sjukdomar och oönskade graviditeter, vilket kan ge en ökad känsla av trygghet och avslappning under sex. Å andra sidan kan vissa personer uppleva att användning av kondom minskar känslan av närhet och hudkontakt under sex.

För att öka den sexuella njutningen med kondom kan man prova olika typer av kondomer som kan ge en ökad känsla av kroppskontakt, till exempel tunnare och mer tajta kondomer. Det är också viktigt att välja rätt storlek för att undvika att kondomen glider av eller känns obekväm. Att använda extra glidmedel kan också göra det mer bekvämt och öka känslan av njutning.

Det är viktigt att notera att användning av kondom inte behöver minska sexuell njutning, utan snarare kan öka tryggheten och tillfredsställelsen under samlag.

Copyright © 2024: Taboo.se

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
SvenskaDeutschSuomiDansk

Produkter
Handla
Information